ZAPAD SE PREVARIO, MORA SE PREGOVARATI S PUTINOM: Upozorenje ovog zvaničnika razljutilo pola sveta

Autor:

Svet

06.05.2024

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sankcije nametnute Rusiji nisu dale ama baš nikakve rezultate

ZAPAD SE PREVARIO, MORA SE PREGOVARATI S PUTINOM: Upozorenje ovog zvaničnika razljutilo pola sveta

Foto: Tanjug/AP, wikipedia

Italijanski ministar odbrane Guido Krozeto izjavio je da su sankcije nametnute Rusiji podbacile i s tim u vezi, pozvao je Zapad da se više potrudi da ispregovara diplomatsko rešenje s predsednikom Vladimirom Putinom kako bi ratu u Ukrajini došao kraj.

Guido Krozeto je za dnevni list Il Messaggero rekao da je Zapad pogrešno verovao da sankcije mogu zaustaviti rusku agresiju te je precenio svoj uticaj u svetu.

"Umesto toga jedini način rešavanja te krize je da svi budu uključeni, prvo da se uspostavi primirje i potom mir", rekao je Krozeto. 

Na opasku novinara da Putin nije pokazao volju za pregovore, Krozeto je odgovorio da je "to dobra prilika za nas da se potrudimo više".

"Ne smemo propustiti bilo koji diplomatski put bez obzira koliko uzak bio", istakao je on. 

Krozeto je, međutim, branio odluku Italije da nastavi slati oružje Ukrajini kako bi se "osigurali vreme i uslovi za postizanje prekida vatre i mira".

On je upozorio da će u slučaju da Rusija zauzme Kijev, "to neizbežno voditi u sukob s ostalim zemljama koje ne bi prihvatile da se ruski tenkovi nalaze na njihovim granicama".

Prošlogodišnju ukrajinsku protivofanzivu nazvao je greškom s obzirom na rusku vojnu superiornost te je rekao da je osobno upozorio ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da je osuđena na propast, "ali se nije slušalo".

Italija trenutno predsedava grupom G7.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading