KRALJ ČARLS SLAVI GODIŠNJICU KRUNISANJA: Kraljevska porodica uputila narodu neobičan zahtev

Autor:

Svet

06.05.2024

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije poznato ko će od članova kraljevske porodice prisustvovati godišnjici krunisanja i da li će tu biti i Kejt Midlton koja je takođe bolesna kao i Čarls

KRALJ ČARLS SLAVI GODIŠNJICU KRUNISANJA: Kraljevska porodica uputila narodu neobičan zahtev

Foto: Tanjug/Pool Photo via AP/Hollie Adams

Britanski kralj Čarls III proslaviće danas godišnjicu krunisanja. 

Širom Londona danas će se čuti topovski rafali na proslavi krunisanja. Jedan sat kasnije, časna artiljerijska četa će "ispaliti pozdrave" iz 62 topa iz Tauer Vorfa - dodatnih 21 za londonski Siti.

Pozdravi oružjem će se takođe održati u zamku Kardif, zamku Edinburg, zamku Hilsboro i u muzejskim vrtovima Jorka.

Kraljevska porodica ovog maja imala je ideju da od naroda čuje kakve su njegove uspomene na samo krunisanje, odnosno šta im se najviše dopalo tog dana.

Veruje se da Čarls želi da obeleži godišnjicu 'po majčinom kalupu' sa vrlo malo buke, jer je njegovo stupanje na dužnost dosta povezano sa smrću kraljice Elizabete II.

Na nalogu kraljevske porodice na društvenim mrežama jutros je potvrđeno da će se javno obeležiti godišnjica krunisanja.

"Danas se obeležava prva godišnjica krunisanja kralja i kraljice u Vestminsterskoj opatiji. S tim u vezi, biće povorka kočijama kroz centar Londona, kraljevski pozdrav od 4.000 vojnika i koncert krunisanja u zamku Vindzor".

Godišnjica krunisanja dolazi u trenutku kada nadbiskup Kenterberija hvali Čarlsov "osećaj dužnosti“ jer se vratio javnim događajima nakon što mu je dijagnostikovan rak.

Čarls je bio na tri događaja prošle nedelje dok je ponovo obavljao kraljevske dužnosti u javnosti, što ukazuje na pozitivan efekat lečenja raka.

Nije poznato ko će od članova kraljevske porodice prisustvovati godišnjici krunisanja i da li će tu biti i Kejt Midlton koja je takođe bolesna kao i Čarls.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading