PRVI VEK STRASTI, VERE I ZAJEDNIŠTVA: "Oklopnici" proslavili 100 godina postojanja! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.05.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo toga je klub prevalio preko svojih leđa od dana kada se pojavio na srpskoj fudbalskoj mapi.

PRVI VEK STRASTI, VERE I ZAJEDNIŠTVA: "Oklopnici" proslavili 100 godina postojanja! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Smederevo 1924

Fudbalski klub Smederevo 1924 aktuelu takmičarsku godinu okončao je na petoj poziciji Prve lige Srbije. U poslednjem ovosezonskom prvenstvenom duelu, "oklopnici" su poraženi na gostovanju na Ubu, gde ih je nakon velike borbe rezultatom 2:1 savladao novi superligaš, ekipa Jedinstva, čime su Smederevci ostali i bez plasmana u baraž koji takođe može obezbediti vizu za elitni rang.

 

Istovremeno, Smederevo 1924 je obeležilo veliki jubilej, vek postojanja.

Uz brojne zvanice i prisustvo gotovo svih fudbalskih generacija, u Đurđevom gradu održana je Svečana akademija povodom 100 godina postojanja Fudbalskog kluba Smederevo 1924.

Posle himne Republike Srbije koju je izvela Vanja Mitrović, učenica muzičke škole čiji je deda Dragan Bajkić svojevremeno nosio dres Oklopnika, minutom ćutanja odata je počast i zahvalnost svima koji su neumorno radili i doprineli uspehu kluba tokom proteklih 100 godina.

Bio je i minut tišine posvećen sećanju na sve igrače, trenere, upravnike, volontere i navijače koji su podržali i činili klub onim što jeste.

U ime domaćina prisutne je pozdravio Saša Branežac, jedan od ključnih ljudi u taboru "oklopnika", kome pripada značajno mesto u novijoj istoriji kluba:

- Ovaj redak jubilej ne predstavlja samo vreme već i duboku tradiciju. To su decenije strasti, vere i zajedništva koje su nas oblikovale kao klub, ali i zajednicu. Ovo je prilika da se podsetimo naše bogate istorije, koja će biti podstrek za nove avanture i izazove da zajedno gradimo još veći uspe.

 

Usledio je potom polučasovni dokumentarni film o istorijatu kluba, od njegovog osnivanja, pa do danas, satkan i pričama igrača, trenera, upravnika i vernih navijača. Kroz retke arhivske snimke i ekskluzivne intervjue, film je prikazao i putovanje kroz vreme, izražavajući trenutke slavlja i izazova sa kojima se suočavao tokom proteklog veka. Od herojskih pobeda do teških poraza, ovo nije bila samo priča o fudbalu već i o ljudima koji su činili klub čvrsto povezani strašću i ljubavlju prema igri.

Posle toga pristupilo se uručenju plaketa zaslužnim pojedincima i organizacijama koje je uručio Saša Branežac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading