PIKSI: ''Možemo sa Englezima!'' TADIĆ: ''Neka probaju to da urade, pa će videti!''

Autor:

Sport

15.06.2024

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten i selektor rekli svoje.

PIKSI: ''Možemo sa Englezima!'' TADIĆ: ''Neka probaju to da urade, pa će videti!''

Foto: twitter.com/FSSrbije

Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi

Reprezentacija Srbija sutra od 21.00 čas igra svoj prvi meč Evropskog prvenstva u Nemačkoj protiv selekcije Engleske na Ventlis Areni u Gelzenkirhenu. Selektor ''orlova'', Dragan Stojković Piksi obratiće se naciji uoči ovog okršaja od 17.45 na konferenciji za štampu gde će izneti svoja očekivanja i odgovarati na pitanja novinara. Pored njega, tu će biti i kapiten Srbije, Dušan Tadić.

 - Ja sam imao sreće u igračkoj karijeri budem akter turnira kako svetskih, tako i evropskih takmičenja, imam sreće i kao trener da predvodim naš najbolji tim sa pozicije selektora, mislim da je ovo veliko iskustvo u svakom slučaju, ali turnir kakav je EURO zahteva koncentraciju u svakoj utakmici. Zahteva da pokažete kvalitet koji mora da bude na maksimumu, ne bih pravio razliku u toj prvoj, drugoj ili trećoj utakmici, svaka utakmica je od izuzetne važnosti, tako da... - rekao je Piksi i dodao:

- Znamo da startujemo sa jednim od favorita, ali, radili smo dosta, da se pripremimo najbolje što možemo i mislim da smo spremni za izazove ispred nje. Sa trenerske strane smo učinili sve da igrači odrade sve treninge na najvišem mogućem nivou i verujem da i oni jedva čekaju da utakmcia počne, jer... U fizičkom smislu i onom taktičkom, uveren sam da smo spremni da se suočimo sa izazovom kakav je Engleska - poručio je Stojković.

Tadić je naveo da nikada veće nije zajedništvo u ekipu.

- Veliki broj igrača je igrao na SP i sad EP, mislim da će biti iskustvo od velike važnosti i značaja, tako da... Mislim da je zajedništvo nikad veće, neverovatno zajednisštvo sad, mislim da je prošlo neko vreme, da su igrači sazreli, to govori podatak da jedno sedam do devet igrača čekaju decu, da su u nekim zrelim godinama i kao što sam rekao, zajedništvo je nikad većei želimo da izborimo i pokažemo to na teren - jasan je kapiten.

Stojković je rekao da je kadrovska situacija dobra.

- Sve je okej, vreme je da napravimo iskorak - govorio je selektor.

Piksi očekuje šampionsku Engelsku.

- Ja sam ovde da pričam o Srbiji, ne Engleskoj, to nije moj problem. Mi smo napravili dobre analize i da igrači imaju prave informacije, imali smo video analize, ovakve, onakve, sve ono što jedan tim treba da uradi, mi smo uradili. Kako ih očekujem? Šampionsku, neka budu, ali ima jedan problem, sve što se govori i priča, mora da se pokaže na terenu. Možemo da pričamo i ovako i onako, da kalkulišemo, dajemo prognoze, šta god, sve to mora da se pokaže na terenu kao potvrda toga. U principu, znam u kom sistemu će biti, znamo i igrače koji će biti, nema tu nekih iznenađenja. Ono što je važno za nas, to je da te informacije o protivniku imamo i tako se i spremamo, ali ne zaboravljamo nas same, ne zaboravljamo da mi moramo biti ti koji će odraditi svoj deo posla. Ljudi moraju da se strpe do sutra u svakom slučaju - objasnio je Stojković.

Tadić je imao posebnu poruku za Engleze.

- Iskreno, ne deluje da su nas potcenili, mislim oni su definitivno favoriti, favoriti su za osvajanje turnira, ali to ne mora ništa da znači, fudbal je 11 na 11, videćemo ko će da pobedi, a što se tiče ovog komentara, naravno ima komentara da hoće da zatvore tvoju jaču nogu, ali, neka probaju, pa će videti - poručio je Tadić.

Kapiten Srbije se osvrnuo na njegov i Mitrovićem boravak u Engeskoj.

- Mislim da nije tako, imali smo predivne godine u Engleskoj, bio sam četiri godine, on je bio šest ili sedam, sve ono što je značajnije ostavili smo nasleđe i mislim da smo pomogli našim timovima i uživali su u našim utakmicama i našoj igri, ali kako bismo dobili motivaciju, a to nam treba, to imamo, Engleska je veliki tim, velika reprezentacija i uvek se morate dokazati i naravno, želite igrati najbolje što želite za svoju zemlju i biti ponosni u dresu koji nosite - naveo je Tadić.

Tadić je do sada dao 22 gola za nacionalni tim, a on ističe da je to predivno iskustvo.

- Predivno je iskustvo, ali nakon toliko godina smo se uspeli plasirati na EURO, imamo jako puno iskustva, imamo dva iskustva, sad imamo generaciju koja će imati uspeh - jasan je fudbaler Fenera.

Piksi je najavio totalnu ofanzivu na Engleze.

- Ako postignemo prvi gol, naređenje je da postignemo i drugi. Vrlo prosto. Sad su to šaljiva pitanja, ali u svakom slučaju videćemo kako se razvija utakmica, videćemo u kom pravcu će ići, igrati protiv Engleske, zahteva potpunu koncentraciju i ulazak u meč na maksimum, tako da... Videćemo u svakom slučaju, učinićemo sve da napravimo problem Englezima, da napravimo šanse iz kojih može doći do egzekucije, ali, ne treba zaboraviti da se fudbal igra u dva pravca, generalno moramo biti na visokom nivou, ovo je EURO, ovo nisu kvalifikacije, svaki bod, svaki gol, svaki žuti karton je važan, verujem da ćemo biti spremni za taj čelendž koji se zove Engleska - istakao je Stojković

Ovaj susret izaziva posebno interesovanje javnosti, s obzirom na značaj takmičenja i kvalitet protivnika. Srbija će pokušati da ostvari dobar rezultat protiv jakog engleskog tima. Srbija se nalazi u grupi C zajedno sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Naš nacionalni tim učetvuje na evropskoj smotri nakon 24 godine i svi sa velikim nestrpljenjem iščekuju prvi meč ''orlova''.

Foto: Republika

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading