DRAKONSKI! Kažnjen predsednik Panatinaikosa! Čeka ga DUGA, DUGA suspenzija!

Autor:

Sport

19.06.2024

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema popusta za gazdu atinskih "zelenih".

DRAKONSKI! Kažnjen predsednik Panatinaikosa! Čeka ga DUGA, DUGA suspenzija!

Foto: Starsport

Vlasnik Košarkaškog kluba Panatinaikos, Dimitris Janakopulos, suspendovan je na osam meseci zbog izjava datih tokom finalne serije plej-ofa grčkog prvenstva.

Ova odluka znači da Dimitris Janakopulos neće moći da prisustvuje nijednoj utakmici u organizaciji Košarkaškog saveza Grčke u narednom periodu.

Pored suspenzije, Janakopulos je kažnjen novčano sa 35.000 evra, dok je klub takođe kažnjen novčano, u iznosu od 50.000 evropskih novčanica. Ove kazne su jasna poruka Košarkaškog saveza Grčke da neće tolerisati neprimereno ponašanje i izjave koje mogu narušiti ugled sporta i saveza.

 

 

Prvi čovek atinskih "zelenih" je isprva suspendovan na tri meseca, ali je prisustvovao petoj utakmici finala serije, što je očigledno bio potez koji je uticao na konačnu odluku Saveza da poveća njegovu suspenziju za dodatnih pet meseci. Janakopulos je, podsetimo, posle prva dva meča serije i nakon vođstva Olimpijakosa 2:0 između ostalog rekao da je Košarkaški savez Grčke "kriminalna organizacija". Takođe je zapretio da neće puštati grčke igrače iz svog tima da igraju za reprezentaciju.

Ove izjave su očigledno bile presudne u donošenju konačne odluke o suspenziji, a povećanje kazne pokazuje da Savez čvrsto stoji iza svojih pravila i standarda.

Ova suspenzija i novčane kazne definitivno će imati uticaja na dalje vođenje kluba Panatinaikos, a reakcije javnosti i navijača sigurno će pratiti razvoj događaja. Takođe, ostaje da se vidi kako će ova situacija uticati na samog Janakopulosa i da li će se njegove izjave i ponašanje promeniti u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading