ZAGREB HITNO ŠALJE POMOĆ! Veliki požar plastike i otpada kod Zaprešića, vatrogasci apeluju: ZATVORITE PROZORE! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.06.2024

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama nadomak glavnog grada Hrvatske

ZAGREB HITNO ŠALJE POMOĆ! Veliki požar plastike i otpada kod Zaprešića, vatrogasci apeluju: ZATVORITE PROZORE! (VIDEO)

Foto: printscreen/index.hr

ZAPREŠIĆ

Kod Zaprešića gori plastika u skladištu firme Eko-Flor plus, službeno je potvrdila civilna zaštita. Na terenu je nekoliko vatrogasnih ekipa, u pomoć stižu i zagrebačke kolege.

Eko-Flor Plus je, kako se navodi na njihovim stranicama, najveća privatna fabrika u Republici Hrvatskoj koja se bavi skupljanjem komunalnog i neopasnog otpada. Deo je CIOS Grupe u vlasništvu Petra Pripuza.

Sedište društva je u Oroslavju, a posluje i na području Zagreba i Zaprešića.

Inspekcija krajem prošle godine bila u skladištu

Grad Zaprešić je u oktobru prošle godine zatražio inspekcijski nadzor nad skladištem kako bi se utvrdilo da je količina dovezenog neopasnog otpada na spomenutu lokaciju u skladu sa zakonom i županijskim dozvolama.

- Sprovedenim nadzorom i obilaskom lokacije utvrđeno da zatečena količina otpada na lokaciji ne prekoračuje količine privremeno uskladištenog otpada kojeg je u jednom trenutku dopušteno držati na lokaciji upravljanja otpadom. Nastavno na navedeno, sprovedenim nadzorom je utvrđeno da TD Eko-Flor Plus na nadziranoj lokaciji posluje u skladu s dobijenom Dozvolom za upravljanje otpadom - stoji u dopisu Državnog inspektorata od 27. oktobra 2023. godine.

Fabrika Eko-Flor Plus ima dozvolu za skladištenje neopasnog otpada na površini ukupne veličine 20 x 20 metara i u objektu od 80 m², objavio je Grad Zaprešić.

Na stranicama fabrike piše da, uz sakupljanje otpada iz domaćinstava, pružaju usluge odvoza i zbrinjavanja glomaznog i građevinskog otpada, plastike, otpisane i oštećene robe, ambalažnog i ostalog neopasnog otpada.

Navodi se i da na lokaciji u Radničkoj cesti 173 fabrika pruža usluge otkupa papira, kartona, folije i metala kao i uništavanja i zbrinjavanja arhiva.

(Republika/Index.hr/Jutarnji.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading