"ORLOVI" PRVI NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Fudbaleri Srbije imaju čime da se PODIČE!

Autor:

Sport

12.06.2024

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak, videćemo kako će se to odraziti na terenu.

"ORLOVI" PRVI NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Fudbaleri Srbije imaju čime da se PODIČE!

Foto: Starsport

Braća Milinković-Savić

Fudbaleri Srbije najviši su na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj (14. jun – 14. jul) i to sa prosečnom visinom od 186 centimetara.

Odmah iza "orlova" nalaze se naši rivali iz Grupe – Danci sa visinom od 185 cm, dok su najniži Španci s prosekom od 181 cm.

Piksijevi Orlovi bili su najviša selekcija i na Mundijalu u Kataru pre dve godine, dok je srpski čuvar mreže Vanja Milinković-Savić najviši akter Evropskog prvenstva sa 202 centimetra i van svake je konkurencije.

Iza Danaca sa 185 slede Nemci, kao i reprezentacija Slovenije, koja će uz Dance i Engleze biti još jedan rival Orlova na kontinentalnoj smotri. Ipak, videćemo kako se to odraziti na terenu.

Kada su u pitanju Englezi koji slove za glavne favorite i biće prvi rival Srbije na Evropskom prvenstvu 14. juna u Gelzenkirhenu, njihova prosečna visina je 182 centimetra i spadaju među najniže nacionalne timove.

Druga utakmica, Srbija – Slovenija, igra se 20. juna u Minhenu, sa početkom od 15 sati. Treći meč, Srbija – Danska, igra se 25. juna u 21 sat, takođe na stadionu Alijanc Arena u Minhenu. Prva utakmica i otvavaranje EP na programu je u petak, a sastaće se Nemačka i Škotska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading