ZAŠTO BI SUVOZAČ UDAVIO DANKU, AKO JU JE VOZAČ UDARIO? Ovo pitanje MUČI advokata: Postoji par NELOGIČNOSTI...

Autor:

Hronika

09.06.2024

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do šest meseci osumnjičeni mogu da budu u pritvoru bez podizanja optužnice.

ZAŠTO BI SUVOZAČ UDAVIO DANKU, AKO JU JE VOZAČ UDARIO? Ovo pitanje MUČI advokata: Postoji par NELOGIČNOSTI...

Foto: ST/D. Kadić, Facebook

Misterija oko ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora i dalje intrigira javnost kontradiktornim iskazima osumnjičenih Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50). Ovaj slučaj, koji je potresao zajednicu, sada čeka rezultate DNK veštačenja da bi se razrešila istina o tome ko od osumnjičenih govori istinu.

Republika

Foto: printscreen/Google Maps, Društvene mreže

 

Advokat Goran Petronijević ističe da tužilaštvo nema priznanje osumnjičenih

- Ne znam u kojoj formi je to priznanje, da li je to pred policijom, a pretpostavljam da jeste, jer ja imam informaciju da pred tužilaštvom niko od njih nije dao decidirano priznanje. To je opet problem - kaže advokat i dodaje da ne postoji mogućnost da se dokazi prikriju:

- Nemoguće je da ne postoji nijedan materijalni dokaz. Ogroman je pritisak na osumnjičene, prosto je nemoguće da neko od njih toliko ćuti, posebno ako su njih dvojica u pitanju. U verziji koja je data na zvaničnom priznanju, Danku je usmrtio suvozač navodno. Postavlja se pitanje, zašto bi on to uradio, ako je udario vozač. To je prvo što je nelogično. Opet se vraćam na krivično pravi deo. Sve dok se to priznanje, koliko god bilo jasno, glasno, čak i da je objasnio sve stvari, ne materijalizuje još nekim materijalnim dokazom, to nije priznanje. Ništa ne znači.

Na pitanje koliko osumnjičeni mogu da budu u pritvoru, advokat Petronijević kaže:

Republika

Foto: Printscreen/K1/ Uranak

 

- Do šest meseci oni mogu da budu u pritvoru bez podizanja optužnice, a nakon toga sud odlučuje da li se produžava pritvor - zakključio je advokat Petronijević u emisiji "Uranak" na televiziji K1.

Danka Ilić je nestala 26. marta u mestu Banjsko polje kod Bora, a devet dana kasnije policija je saopštila da su počinioci uhapšeni i da su priznali zločin. Međutim, telo devojčice još nije pronađeno, ostavljajući misteriju nerešenom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Juca

09.06.2024 11:27

Dali je neko rek’o tim dvojica a da pomeranje tela i bacanje tela umrela devojčice je kriminalno delo kažnjivo dugoročnim zatvorom cutanje ih neće spasti !

Crni

10.06.2024 17:07

Kakav je to advokat kad mu je ovo nelogično?