POLICIJA PRETRESLA STAN, PA PRONAŠLA VIŠE PAKETIĆA DROGE: Krivična prijava protiv mladića (23) iz Kule!

Autor:

Hronika

18.06.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pronađena biljna materija je oduzeta od osumnjičenog.

POLICIJA PRETRESLA STAN, PA PRONAŠLA VIŠE PAKETIĆA DROGE: Krivična prijava protiv mladića (23) iz Kule!

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kuli podneće krivičnu prijavu protiv dvadesettrgodišnjeg mladića iz okoline ovog mesta, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla više paketića sa oko 40 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vrbasu, pronađena biljna materija je oduzeta od osumnjičenog i poslata je na dalje veštačenje.

Upotreba marihuane i opojnih droga predstavlja ozbiljan problem sa velikim brojem negativnih posledica kako po pojedinca koji ih konzumira, tako i po društvo u celini. Ove supstance mogu imati razarajuće efekte na fizičko, mentalno i socijalno zdravlje korisnika, kao i na njihovo okruženje.

Konzumiranje marihuane i opojnih droga može dovesti do brojnih zdravstvenih problema. Pušenje marihuane može izazvati oštećenje pluća, kao i povećati rizik od srčanih oboljenja. Osim toga, redovna konzumacija može dovesti do problema sa pamćenjem, koncentracijom i odlučivanjem. Takođe, postoji rizik od razvoja zavisnosti, što može imati dugoročne posledice po mentalno zdravlje korisnika.

Pored zdravstvenih rizika, posedovanje i konzumiranje ovih supstanci može imati ozbiljne posledice po društvo. Nelegalna trgovina drogom može dovesti do porasta kriminala i nasilja u zajednici. Takođe, velika potražnja za opojnim drogama podstiče ilegalnu proizvodnju i distribuciju, što može imati ozbiljne posledice po društvo u celini.

Posedovanje marihuane i opojnih droga često dovodi do sukoba sa zakonom. Zakonodavstvo u vezi sa ovim supstancama može biti strogo, te pojedinci koji budu uhvaćeni u posedu droge mogu biti suočeni sa ozbiljnim pravnim posledicama, uključujući novčane kazne, zatvorsku kaznu ili druge oblike kažnjavanja.

Kako bi se smanjila upotreba marihuane i opojnih droga, ključno je sprovesti efikasne programe prevencije i edukacije. Edukacija o štetnim efektima ovih supstanci može pomoći u smanjenju rizika od njihove zloupotrebe. Takođe, važno je pružiti podršku osobama koje se bore sa zavisnošću i omogućiti im pristup tretmanima i rehabilitaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading