BRAT I UJAK UROŠA BLAŽIĆA SUTRA NA SASLUŠANJU: Evo za šta se terete!

Autor:

Hronika

18.06.2024

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je krajem maja suđenje bilo privedeno kraju, odnosno bile su zakazane završne reči, sudija je naložila da se pribave novi dopunski dokazi u ovom postupku.

BRAT I UJAK UROŠA BLAŽIĆA SUTRA NA SASLUŠANJU: Evo za šta se terete!

Foto: Republika.rs

U Višem sudu u Kragujevcu sutra će se nastaviti suđenje G. G. (50) i B. G. (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaku i bratu od ujaka Uroša Blažića okrivljenog za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba, u noći između 4. i 5. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje. Iako je krajem maja suđenje bilo privedeno kraju, odnosno bile su zakazane završne reči, sudija je naložila da se pribave novi dopunski dokazi u ovom postupku.

G. G. i B. G. su optuženi za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina. Obojica se trenutno nalaze u pritvoru, dok se proces protiv njih odvija pred nadležnim sudom.

Uroš Blažić je uhapšen u selu Vinjište kod Kragujevca, u domaćinstvu svog ujaka. Prilikom hapšenja, policija je pronašla veću količinu oružja i municije. Protiv Uroševih ujaka i brata optužnicu je podnelo Više javno tužilaštvo u Smederevu, ali je u njihovom slučaju mesno nadležan sud u Kragujevcu.

Odluka suda da se pribave novi dopunski dokazi u ovom postupku ukazuje na složenost i ozbiljnost slučaja, te potrebu za detaljnim ispitivanjem svih činjenica i okolnosti koje su vezane za ovaj zločin. S obzirom na težinu optužbi i ozbiljnost situacije, očekuje se da će suđenje doneti nove, relevantne informacije o ovom slučaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading