"TO SU NOTORNE LAŽI": Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o rezoluciji Evropskog parlamenta

Autor:

Vesti

20.02.2024

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić o Rezoluciji Evropskog parlamenta

"TO SU NOTORNE LAŽI": Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o rezoluciji Evropskog parlamenta

Foto: RTS/printscreen


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, dao je intervju na RTS-u povodom Rezolucije Evropskog parlamenta o nedavnim izborima u Srbiji. Vučić je istakao da je rezolucija puna "notornih laži" i izneo svoje stavove o ključnim tačkama rezolucije.

Zloupotreba pozicije i raspisivanje izbora

Vučić je naglasio da je rezolucija optužila njega lično da je "zloupotrebio poziciju" raspisivanjem izbora, dok je on istakao da su izbori raspisani na zahtev opozicionih stranaka. Istakao je da je ovo notorna laž Evropskog parlamenta i da je važno da javnost bude svesna pravih okolnosti oko raspisivanja izbora.

- Reč je o notornoj laži Evropskog parlamenta - rekao je on.


Navod o prekoračenju ovlašćenja srpske policije

Vučić je takođe komentarisao i navod rezolucije o prekoračenju ovlašćenja srpske policije, ističući da to nije mišljenje većine građana Srbije. On je opisao situaciju u kojoj su policajci trpeli teror batinaša tokom protesta i istakao da je reakcija policije bila 50 puta blaža od reakcije drugih zemalja koje imaju poslanike u Evropskom parlamentu.

- Policajci su te večeri dva i po sata trpeli teror batinaša koji su ih gađali šipkama, motkama, kamenicama... - izjavio je Vučić i objašnjava da je to 50 puta blaže od bilo koje zemlje koje daju poslanike u Evropski parlament, ali da je zbog geopolitičkih interesa bilo važno da se "kesa laži" prospe po Srbiji.


Vučić je naglasio da je ova rezolucija, prema njegovom mišljenju, usmerena na prosipanje laži o Srbiji zbog geopolitičkih interesa, te da je važno da javnost bude svesna prave situacije.

Ukupno, Vučić je istakao da je rezolucija Evropskog parlamenta puna neistina i da je važno da javnost bude informisana o pravim okolnostima vezanim za izbore i događaje koji su prethodili rezoluciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (27)

Loading
Tamara

20.02.2024 21:27

To su notarne laži!

Jovana

20.02.2024 21:28

O rezoluciji Evropskog parlamenta nema se reči tu su iznete velike laži.

Zora

20.02.2024 21:32

Opozicionari su sami tražili izbore. I sad im je problem što su izbori održani. Da nije bilo izbora, onda bi to bio problem. Zapravo njihov najveći problem je što se ne može na vlast bez podrške građana.

Sara

20.02.2024 21:36

Rezolucija EP je veoma neprecizna i uopšte nema težinu o kojoj laže opozicija.