TOPLOTNA KUPOLA ĆE NAS POKLOPITI, OD VRUĆINE I ZNOJA NEĆEMO MOĆI DA DIŠEMO: Meteorolog Ristić za avgust dao prognozu iz pakla!

Autor:

Vesti

26.07.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kaže kako se toplotnom talasu ne nazire kraj!

TOPLOTNA KUPOLA ĆE NAS POKLOPITI, OD VRUĆINE I ZNOJA NEĆEMO MOĆI DA DIŠEMO: Meteorolog Ristić za avgust dao prognozu iz pakla!

Foto: RHMZ/printscreen

Meteorolog Ivan Ristić istakao je da nas od 5. avgusta čeka dug toplotni talas kome se zasad ne vidi kraj.

Meteorolog Ivan Ristić otkrio je da nas do kraja jula i početkom avgusta čeka pravi temperaturni rolerkoster. Već od noćas kreće anticiklon koji nam stiže iz Afrike, pa nas već sutra očekuju više temperature, sa glavnim pikom u nedelju.

"Afrički anticiklon ubrzano ide prema nama. Maksimum će biti u nedelju! Sutra će se već osetiti porast temperature i biće totalno drugačiji osećaj. Počećemo da se znojimo, biće sparno ponovo", kaže meteorolog Ristić.

Navodi da će temperatura biti viša za dva ili tri stepena u odnosu na danas, dok nas u nedelju očekuje pik ovog toplotnog talasa.

"U nedelju ćemo se podsetiti na ono što smo imali pre pada temperature. Ponegde će biti i do 37 stepeni! U Beogradu se očekuje maksimum do 35 stepeni, međutim, u ponedeljak ponovo stiže preokret", kaže meteorolog Ivan Ristić.

Već u ponedeljak stiže osveženje, a u utorak su moguće niže temperature u odnosu na ove koje su danas.

"U ponedeljak nam ponovo dolazi malo svežiji vazduh, a sa severnim i zapadnim vetrom biće svežije. Temperatura će pasti na 32 stepena, a moguće je da će ponegde biti i niža. Opet ćemo imati prijatnije vreme, a u utorak će temperature biti slične kao danas", kaže meteorolog Ivan Ristić.

Do 5. avgusta nema promene, od 5. pritiska vrela kupola

Do kraja jula jedini baš vreo dan će biti nedelja, 28. jul sa maksimalnim temperaturama ponegde i do 37 stepeni Celzijusa, u Beogradu do 35 stepeni Celzijusa. Jutra će, osim nedelje i ponedeljka, biti prijatna sa minimalnom temperaturom do 20 stepeni Celzijusa, ali će i noći biti prijatnije.

Početkom avgusta ima uslova za kratkotrajne pljuskove kiše sa grmljavinom, a od 5. avgusta počinje novi toplotni talas. Jača afrički anticiklon, koji će zahvatiti veći deo Evrope. Temperature će ponovo skočiti na blizu 40 stepeni Celzijusa, najavljuje meteorolog Ristić.

"Od 5. avgusta pritisnuće nas toplotna kupola i tom toplotnom talasu se zasad ne vidi kraj", kaže meteorolog Ivan Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading