Vučević sa ambasadorom Brazila o unapređenju saradnje

Autor:

Vesti

26.07.2024

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer je naveo da prostora za unapređenje saradnje ima i na polju proizvodnje bio-goriva sa kojim Brazil ima bogato iskustvo i znanje

Vučević sa ambasadorom Brazila o unapređenju saradnje

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODNA MILJEVIĆ

Premijer Srbije Miloš Vučević i ambasador Savezne Republike Brazil Žoze Mauro da Fonseka Košta Kouto razgovarali su danas o unapređenju bilateralnih odnosa i produbljivanju saradnje, pre svega, u oblasti poljoprivrede i ekonomije.

Vučević je zahvalio Brazilu na uzdržanom stavu prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, i poručio da ova rezolucija neće doprineti stabilizaciji prilika u regionu, niti poboljšanju odnosa srpskog i bošnjačkog naroda.

Vučević je zahvalio ambasadoru na principijelnoj podršci Brazila teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Premijer je istakao da prostor za unapređenje saradnje vidi posebno u oblasti poljoprivrede, naglasivši da je Srbija tradicionalno poljoprivredna zemlja, kao i da iskustva Brazila možemo iskoristiti za povećanje stočnog fonda, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dodao je da prostora za unapređenje saradnje ima i na polju proizvodnje bio-goriva sa kojim Brazil ima bogato iskustvo i znanje, što pomaže očuvanju životne sredine.

Ambasador Brazila je istakao da je ta zemlja drugi najveći proizvođač bio-goriva na svetu, naglasivši da zbog globalnih klimatskih ciljeva i smanjenja emisije ugljen-dioksida u sektoru transporta, mnoge države u svetu prelaze na obnovljiva goriva.

On je naglasio da je Srbija prepoznata kao zemlja sa najvećim potencijalom u regionu kada je ova tema u pitanju, i dodao da Brazil traži partnere u proizvodnji održivih izvora energije.

Kouto je poručio da će Ambasada Brazila krajem oktobra u Beogradu organizovati biznis seminar, na kome će jedna od glavnih tema biti proizvodnja bio-goriva.

(Republika/Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Tanja

26.07.2024 21:37

Srbija je zemlja koja održava svoja prijateljstva i saradnje sa drugim zemljama, kao što je sad slučaj saradnje sa Brazilom.

Zlatko

26.07.2024 21:39

Brazil je veliiko tržište gde bi mogli izvozimo svoje proizvode

Miloš

26.07.2024 21:52

Srbija i Brazil su veliki prijatelji.