OGLASIO SE ALEKSANDAR BOCAN HARČENKO O PISANJU NOVE: Odlučno odbacujemo neosnovane spekulacije!

Autor:

Vesti

05.07.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada Rusije reagovala na napade na predsednika Vučića!

OGLASIO SE ALEKSANDAR BOCAN HARČENKO O PISANJU NOVE: Odlučno odbacujemo neosnovane spekulacije!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen, Shutterstock

Ambasada Ruske Federacije u Beogradu oglasila se povodom pisanja lista Nova.

- Odlučno odbacujemo neosnovane spekulacije u listu Nova povodom programa i agende planske radne posete Srbiji zamenika ministra inostranih poslova Rusije A. Gruška 1-2. jula ove godine. Visoko cenimo topli prijem koji je ukazan ruskoj delegaciji, a u skladu s prijateljskom prirodom naših bilateralnih odnosa.

 

 

Potenciramo otvorenost i sveukupnost pregovora održanih sa srpskim rukovodstvom - Predsednikom A. Vučićem, Predsednikom Vlade M. Vučevićem, Potpredsednicima Vlade I. Dačićem i A.Vulinom, Ministrom spoljnih poslova M. Đurićem i ministrom u Vladi, kopredsedavajućim rusko-srpskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju N. Popovićem. Tokom poseta zamenika ministra inostranih poslova Rusije prioritetna pažnja posvećuje se upravo sadržajnoj strani.

Moramo sa žaljenjem da konstatujemo da partnerski pristup razvoju saradnje između Moskve i Beograda jako iritira određene medije koji su bukvalno "programirani" da neosnovano kritikuju spoljnu politiku Rusije i Srbije - navodi se u objavi.

List Nova na naslovnoj strani jučerašnjeg broja tvrdi, pozivajući se na svoje izvore, da su odnosi Beograda i Moskve narušeni, da je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško brzo napustio Srbiju, kao i da je tokom nedavne posete ruskog diplomate Vučić navodno tri puta zvao Putina, koji nije hteo da mu se javi.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Sara

05.07.2024 15:46

Браво, тако треба, истином их поразити!

Ceki

05.07.2024 15:47

Харченко им је одржао лекцију! Свака част!

Filip

05.07.2024 15:50

Sad neka guknu!

Zoki

05.07.2024 15:51

To je to - neuništiva je srpsko-ruska veza!