ČETIRI PRAVCA UDARA NA SRBIJU: Zaoštrava se specijalni rat protiv naše države!

Autor:

Vesti

26.07.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neprijatelji nam traže slabe tačke, za sada nemaju mnogo uspeha, ali...

ČETIRI PRAVCA UDARA NA SRBIJU: Zaoštrava se specijalni rat protiv naše države!

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ, Promo

Srbija je konstantno meta napada, ali u narednom periodu pritisci će biti dramatično pojačani. Nova operacija u okviru specijalnog rata protiv države i rukovodstva već je započeta kroz četiri glavna pravca, što uključuje žestoke udare na EXPO, projekat rudarenja litijuma, Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i zaoštreniju kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je i do sada bio glavna meta napada.

Prof. dr Dejan Miletić, analitičar, smatra da je Srbija mnoge iznenadila jer se pokazala kao veoma žilava i sposobna, ne samo da izdrži razne pritiske i ucene, već da u takvim okolnostima čak i značajno ojača.

- To je učinilo mnoge nervoznim, a panika jača i zato što su sve izvesnije i promene u Vašingtonu posle novembarskih predsedničkih izbora. Zato se srbomrscima žuri da zadaju udarce Srbiji i pokušaju da zaustave napredak kroz sinhronizovano, histerično delovanje iz četiri pravca - kaže on za Srpski telegraf.

Sandra Božić, potpredsednica Vlade Vojvodine i članica Predsedništva SNS, ukazuje da je opozicija očigledno razradila obrazac za napad na institucije države Srbije i to već godinama sprovodi kroz različite pokušaje destabilizacije:

- Srbija danas ima velike i značajne projekte kao što su EXPO, iskopavanje litijuma, Beograd na vodi i stotine onih infrastrukturnih koji direktno utiču na bolji standard građana, ali i dalje ostaje misterija kako je baš opozicija najglasniji protivnik svemu tome. Jedini logičan zaključak je da ti ljudi ne rade u interesu građana.

Nebojša Krstić, ANALITIČAR

To što se dešava Srbiji nekad se zvalo specijalni rat, a danas se zove hibridni. On za cilj ima priznavanje Kosova, prihvatanje ukidanja RS i vlast domaćih petokolonaša i političkih profitera

EXPO

Srbija je, silinom provedenih reformi u proteklih 12 godina, ekonomski osnažena, ali će potpuni preporod doživeti 2027, kad je domaćin najveće međunarodne manifestacije EXPO. Uprkos tome, veštački se nameće pitanje svrsishodnosti izložbe, a neki opozicionari čak i ne kriju da bi, ako dođu na vlast, ukinuli EXPO.

LITIJUM

Poruke da se sve radi transparentno i da se ni u jednoj fazi otvaranja rudnika ništa neće kriti od građana, namerno se ignorišu. Kao i to da će se insistirati da ceo lanac proizvodnje baterija do električnih vozila bude u Srbiji. Naprotiv, sve to se zloupotrebljava i provociraju se protesti da bi se na svaki način osujetio projekat "Jadar".

SPC

Opozicionari bi, uz podršku tajkunskih glasila i stranih mentora, u specijalni rat, a na temi rudarenja litijuma, da uvuku čak i Srpsku pravoslavnu crkvu. Objavljuju se tekstovi da "SPC ćuti o kopanju litijuma", te da se patrijarh Porfirije oglašavao čak i protiv rodno senzitivnog jezika, ali ne i protiv litijuma, i tako dalje, i tako dalje.

VUČIĆ

Predsednik Srbije, pa čak i članovi njegove porodice, godinama su izloženi pretnjama, koje su sve učestalije i monstruoznije. Sve je već mnogo puta pisano, a običnom čoveku ostaje samo da se zapita: "Da li je to moguće?"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Kluzo

26.07.2024 23:41

Ova opozicija udružena sa našim neprijateljima, samo gleda kako da spreči eksploataciju litijuma. Kao to će dovesti do zagađenja, a zemlja je već zagađena odavno.