MARKO KREĆE U NOVU HUMANITARNU MISIJU! Voziće bicikl, trčaće i veslaće za decu obolelu od raka!

Autor:

Vesti

26.07.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko srce osvedočenog humanitarca!

MARKO KREĆE U NOVU HUMANITARNU MISIJU! Voziće bicikl, trčaće i veslaće za decu obolelu od raka!

Foto: Privatna arhiva

marko Nikolić

Humanitarac Marko Nikolić, koji je do sada trčao kroz pustinju Maroka, penjao se na Kilimandžaro, ali i bio u humanitarnoj misiji u Africi, sada je rešio da ode korak dalje. Voziće bicikl, veslaće, trčaće 2.500 kilometara kroz Srbiju i Crnu Goru kako bi prikupio novac za aparat koji je neophodan za lečenje dece obolele od raka.

- Ovim putem obraćam se celom Balkanu.  Uskoro krećemo u jednu veoma važnu i tešku humanu misiju. Moramo svi da se ujedinimo i da zajedničkim snagama sakupimo novac za decu obolelu od raka, za veoma važan aparat. Taj aparat kosta preko 100.000 evra. Deca koja se leče od raka vrlo često prolaze jednu od najvažnijih dijagnostičkih procedura, a to je snimanje magnetnom rezonancom. Dete mora biti potpuno mirno dok traje snimanje. Iz tog razloga deca mlađa od 5 godina (u retkim situacijama i starija) se sediraju medikamentima ili uvode u opštu anesteziju. S obzirom na jako magnetno polje i uticaj tog polja na medicinske aparate, potrebni su posebni aparati koji nisu osetljivi na magnetna zračenja. Upravo je to aparat koji je neophodan KC Niš - kazao je Nikolić i dodao:

- Taj aparat se zove Aparat za anesteziju sa pratećim pacijent monitorom i infuzionom pumpom za upotrebu u magnetnom polju, i služi za praćenje vitalnih funkcija naših malih superheroja kada im se radi vrlo važna dijagnostička procedura - snimanje magnetnom rezonancom.-

 

 

Kako kaže, bezbednost dece i tačnost dobijenog snimka zavisi upravo od ovog važnog aparata, a Marko ima cilj da do kraja njegovoh pohoda prikupi sav novac.

Marko Nikolić, uspomoć svog tima, 1. septembra kreće u ovaj, novi, poduhvat.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading