UKRAJINA POKAZALA ZUBE: Napadi na Belgorodsku i Kursku oblast, evo kako su Rusi reagovali

Autor:

Svet

05.06.2024

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak uveče guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov saopštio je da su u napadu dronom na autobus u Šebekinu u Belgorodskoj oblasti, kojim su putovali radnici jednog poljoprivrednog preduzeća, povređene tri osobe

UKRAJINA POKAZALA ZUBE: Napadi na Belgorodsku i Kursku oblast, evo kako su Rusi reagovali

Foto: Youtube/Printscreen/The Telegraph

Ruski PVO sistemi uništili su tokom noći pet ukrajinskih bespilotnih letelica iznad teritorija Belgorodske, Kurske i Voronješke oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Precizira se da su dve bespilotne letelice oborene iznad teritorije Belgorodske oblasti, dve nad teritorijom Kurske oblasti i jedna bespilotna letelica iznad teritorije Voronješke oblasti, prenosi agencija Interfaks Rusija.

U utorak uveče guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov saopštio je da su u napadu dronom na autobus u Šebekinu u Belgorodskoj oblasti, kojim su putovali radnici jednog poljoprivrednog preduzeća, povređene tri osobe, navodi agencija.

Osam osoba je evakuisano i jedna se vodi kao nestala nakon što se prevrnuo brod tegljač "Bajkal" nadomak zaliva reke Jenisej kod Karskog mora na severu Rusije.

Ovaj incident dogodio se u utorak u 20 sati po lokalnom vremenu, a na lokaciji se nalaze spasilačke ekipe, saopštila je kancelarija nadležnog zapadnosibirskog tužilaštva na svom Telegram kanalu.

Pokrenuta je istraga o proveri poštovanja zakona o bezbednoj plovidbi, prenose RIA Novosti.

Kad smo kod Ukrajine, američki predsednik Džozef Bajden sastaće se s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim u Francuskoj tokom ceremonije povodom 80 godina od Bitke za Normandiju u Drugom svetskom ratu, najavio je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

Saliven je rekao novinarima u utorak i da SAD ne planiraju da pošalju vojne instruktore u Ukrajinu, prenosi Rojters.

"Njima je potrebno više protivvazdušne odbrane i mi radimo na tome i njima je potreban neprestani dotok oružja, što ćemo im obezbediti", naveo je Saliven.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading