IMA MRTVIH I RANJENIH, UBIJEN VISOKI RUSKI FUNKCIONER! Detonacije ODJEKIVALE u Belgorodu, Ukrajinci bez milosti, ruski PVO imao pune ruke posla!

Autor:

Svet

02.06.2024

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplozije i detonacije odjekivale nebom iznad Belgoroda

IMA MRTVIH I RANJENIH, UBIJEN VISOKI RUSKI FUNKCIONER! Detonacije ODJEKIVALE u Belgorodu, Ukrajinci bez milosti, ruski PVO imao pune ruke posla!

Foto: Printskrin/Tviter/@zoranceran2

Danas je guverner Belgorodske oblasti, Vjačeslav Gladkov, saopštio tužne vesti o pogibiji jednog lokalnog zvaničnika i ranjavanju šest osoba usled detonacije municije tokom ukrajinskog napada na pograničnu oblast.

Detalji ove tragične situacije otkrivaju potresnu sliku iz Belgoroda.


Igor Nečiporenko, zamenik šefa administracije belgorodskog distrikta Koročanski, nažalost je izgubio život u ovom napadu.

Guverner Gladkov je putem Telegrama izrazio najiskrenije saučešće porodici Nečiporenka, dok je istovremeno naveo da je šestoro civila ranjeno šrapnelima tokom ovog napada i prevezeni su u bolnicu.

 

 

Napetosti na granici

Ova tragična situacija dodatno je naglasila napetosti duž rusko-ukrajinske granice.

Belgorodska oblast, koja se graniči sa ukrajinskom Harkovskom oblašću, postala je žarište sukoba, posebno nakon nove ofanzive Rusije u maju 2022.

S obzirom na tekuće sukobe, važno je istaći da i Ukrajina i Rusija negiraju napade na civile u ovom sukobu.

Reakcije i kontradiktorne tvrdnje

Rusko Ministarstvo odbrane istaklo je da su sistemi protivvazdušne odbrane uspešno uništili tri drona lansirana iz Ukrajine ka teritoriji Belgorodske oblasti.

Međutim, važno je napomenuti da agencija Rojters nije u mogućnosti nezavisno da potvrdi ove navode, što dodatno stavlja akcenat na kontradiktorne tvrdnje i reakcije između zaraćenih strana.


Ova tragična situacija u Belgorodu još jednom podseća na težinu i posledice sukoba između Rusije i Ukrajine, naglašavajući potrebu za mirnim rešenjem i zaštitom civilnog stanovništva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading