PRVI PUT NAPADNUTA RUSIJA AMERIČKIM ORUŽJEM! Odjekuju snažne eksplozije, ovaj grad je meta strahovitih UDARA! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.06.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj napad se desio samo dan nakon što su Sjedinjene Američke Države odobrile upotrebu svog oružja koje su isporučile Ukrajini protiv ruskih ciljeva u toj oblasti

PRVI PUT NAPADNUTA RUSIJA AMERIČKIM ORUŽJEM! Odjekuju snažne eksplozije, ovaj grad je meta strahovitih UDARA! (VIDEO)

Foto: twitter/printscreen/@ThomasVLinge

U subotu, 1. juna 2024. godine, Ukrajina je prvi put od početka rata iskoristila američke rakete lansirane iz samohodnog višecevnog raketnog sistema M142 HIMARS.

Na snimcima se moglo videti lansiranje najmanje osam raketa na ciljeve južno od Volčanska, nakon čega je usledila reakcija ruske PVO.

Eksplozije su zatim bile vidljive i čujne iznad grada Belgoroda, što je dodatno naglasilo razmere napada.

Prvi napad ovakve vrste odobren od strane SAD

Ovaj napad se desio samo dan nakon što su Sjedinjene Američke Države odobrile upotrebu svog oružja koje su isporučile Ukrajini protiv ruskih ciljeva u toj oblasti.

Očigledno je da je ovo predstavljalo kombinovani udar, pri čemu su korišćene četiri rakete tipa M31A1 HE i četiri rakete tipa M30A1 sa kasetnom bojevom glavom, sa intervalom lansiranja od dva minuta između osam projektila.

 

 

Reakcija ruske PVO

Važno je istaći da je nakon napada došlo do brze reakcije ruske protivvazdušne odbrane. Ovo jasno ukazuje na zategnute odnose između Ukrajine i Rusije, kao i na ozbiljnost situacije u regionu i svetu.

Ovaj događaj takođe baca svetlo na globalni uticaj SAD u sukobima van svojih granica, što može imati dalekosežne posledice na međunarodne odnose i geopolitičku dinamiku.

Ukrajina je jasno pokazala svoju odlučnost da se suprotstavi ruskoj vojsci, dok su SAD pružile podršku kroz isporuku oružja, ali to može imati za posledicu i snažan odgovor Rusije prema NATO zemljama i uvođenje čitave situacije u novi globalni rat.

S obzirom na to da se situacija i dalje razvija, ostaje da se vidi kako će se odvijati dalji tok događaja u ovom konfliktu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading