DA LI JE OVAJ DETALJ ODLUČIO POBEDNIKA: Zverev će ovo pamtiti do kraja života!

Autor:

Sport

09.06.2024

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlitos došao do prve titule na Rolan Garosu.

DA LI JE OVAJ DETALJ ODLUČIO POBEDNIKA: Zverev će ovo pamtiti do kraja života!

Foto: www.profimedia.rs

Peti set finala Rolan Garosa između Aleksandera Zvereva i Karlosa Alkaraza bio je pun uzbuđenja, ali i kontroverze. U jednom ključnom trenutku meča, sudija Reno Lihtenštajn je morao da donese odluku o ispravnosti servisa Španca, što je izazvalo burne reakcije i diskusije kako na terenu, tako i među gledaocima.

Kada je Lihtenštajn sišao sa stolice da proveri ispravnost servisa, mnogi su se zapitali da li je odluka bila ispravna. U sudijskim krugovima je poznato da hok-aj sistem, iako koristan, može imati određeni "prostor za grešku", koji može iznositi i do 5 milimetara. Ovo je posebno izraženo na šljaci, gde je zabeležena i greška tokom jednog muškog polufinala. Ova činjenica dodatno podgreva raspravu oko pouzdanosti tehnologije u tenisu.

Foto: www.profimedia.rs

Aleksandar Zverev i sudija Lihtenštajn

Nakon što je Lihtenštajn doneo odluku da je lopta bila in, i pored protesta Zvereva, mnogi su se zapitali da li je odluka bila ispravna. U takvim situacijama, praksa je da se ostane na prvobitnoj odluci linijskog sudije, ali je Lihtenštajn odlučio da preispita odluku. Ovo je izazvalo dodatnu polemiku, ali je glavni sudija na kraju ipak podržao odluku Lihtenštajna.

Nakon meča, Zverev nije bio previše kritičan prema sudijama, iako je imao svoje rezerve. On je svestan da su i sudije ljudi koji mogu da naprave grešku, ali je istakao da se u ključnim trenucima nada da do greške neće doći.

- Razlika je da li gubiš 3:1 ili je 2:2. Frustrirajuće je, ali i sudije su ljudi, i oni greše. U situaciji poput te, ipak, nadaš se da neće biti greške - jasan je Zverev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading