VELIKI PODVIG ALKARAZA: Špancu pošlo za rukom nešto što nije ni Đokoviću, Nadalu i Federeru!

Autor:

Sport

09.06.2024

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan uspeh napravio je drugi teniser sveta.

VELIKI PODVIG ALKARAZA: Špancu pošlo za rukom nešto što nije ni Đokoviću, Nadalu i Federeru!

Foto: www.profimedia.rs

Alkaraz

Španski teniser, Karlos Alkaraz ostvario je neverovatan uspeh osvajanjem tri Gren slem titule na različitim podlogama, i to sve pre nego što je napunio 21 godinu. Ovaj momak iz Mursije postao je najmlađi vlasnik tri Gren slem titule, ostvarujući pobede na US Openu 2022, Vimbldonu 2023. i najnovije, na Rolan Garosu 2023. godine.

U finalu Otvorenog prvenstva Francuske, Alkaraz je uspeo da pobedi četvrtoplasiranog na ATP listi, Aleksandera Zvereva, u pet setova. Ovo je bila njegova prva pobeda na Rolan Garosu i drugi trofej u ovoj sezoni. Sledeći cilj koji je pred Alkarazom jeste osvajanje Australijan Opena, a njegov dosadašnji najbolji rezultat u Australiji je plasman u četvrtfinale ovogodišnjeg turnira.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksander Zverev

Sa druge strane, Aleksander Zverev, koji ima 27 godina, izgubio je u svom drugom Gren slem finalu, nakon poraza na US Openu 2020. godine. Zanimljivo je da je Alkaraz postao prvi teniser od 2019. godine koji je uspeo da osvoji set u finalu Rolan Garosa rezultatom 6:1, a to je prethodno pošlo za rukom njegovom sunarodniku i nekadašnjem prvom igraču sveta Rafaelu Nadalu.

Alkaraz definitivno piše tenisku istoriju svojim impresivnim uspesima i redefinisao standarde u svetu tenisa. Njegov neustrašivi pristup igri i neverovatna zrelost na terenu obećavaju svetlu budućnost za ovog mladog španskog tenisera. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekuju njegove buduće nastupe i nova postignuća koja će sigurno doneti uzbudljive trenutke na teniskim terenima širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading