STANOJEVIĆ PODVUKAO CRTU! Trener Partizana o pojačanjima, statusima Saldanje i Baždara! Imao je PORUKU i za grobare!

Autor:

Sport

28.06.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli završili prvu fazu priprema.

STANOJEVIĆ PODVUKAO CRTU! Trener Partizana o pojačanjima, statusima Saldanje i Baždara! Imao je PORUKU i za grobare!

Foto: Starsport

Aleksandar Stanojević

Fudbaleri Partizana završili su prvu fazu priprema u Sloveniji i krenuli za Beograd. Nakon toga, crno-bele očekuje put u Moskvu i jak turnir, na kome će učestvovati ruski velikani Dinamo, CSKA i Lokomotiva.

Trener "parnog valjka" Aleksandar Stanojević podvukao je crtu i sumirao urađeno u dosadašnjem radu:

- Imam prvi presek ekipe, jasniju sliku u vezi sa nekim igračima, kao i u kakvom smo stanju trenutno. Veoma sam zadovoljan onim što sam video. Idemo korak po korak, u ovoj fazi rada je najbitniji intenzitet, da se upoznamo, da igrači dobiju prve zahteve, koje su dobro prihvatili. Nije to, naravno, još ono što želimo, daleko smo od toga, ali napredujemo iz dana u dan, to je najbitnije - rekao je Stanojević.

Prokomentarisao je i duel protiv Brava, u kome je tim iz Humske poražen sa 1:2.

- Bio je to meč gde sam želeo da se uverim u sposobnosti nekih momaka, da imamo jasniju sliku. Bilo je dosta mladih igrača, neke ćemo poslati na pozajmice, neke vratiti u omladinsku selekciju, ali ćemo se preusmeriti na mlade snage u narednom periodu. Pojedini igrači su napredovali, neki nisu i žao mi je što nismo imali još jedan meč u Sloveniji da steknemo još jasniju sliku, no, šta je - tu je.

Nije želeo da priča o eventualnim iznenađenjima u ekipi:

- Rano je da diskutujemo na tu temu, iako nemam problem da kažem šta mislim, tim pre što navijači Partizana zaslužuju da znaju sva dešavanja i da se sve otvoreno kaže. Ipak, ovo je period rada kada svi variraju, stanje se menja iz dana u dan, uz to smo imali veliki broj igrača, mislim da odavno nije tako bilo. Jedan dan bude bolji, drugi lošiji, ali sve je to normalno dok ne odmorimo i uđemo u lakši ritam.

Ako se gleda prethodni boravak Stanojevića na klupi Partizana, igrački kadar je znatno promenjen od poslednjeg "mandata".

- Svaki trener ima zahteve i ne bih ulazio u detalje ili poredio. Što se mene lično tiče, važno mi je da prihvate to što postavimo pred njih i da shvate šta želim, da imaju jasnu visiju toga, da znaju u svakom momentu šta treba da rade i, što je najvažnije, da igrači to prihvate. E, sad, još nismo na sto odsto, no, leći će sve na svoje mesto. Ove pripreme su kraće za sedam do deset dana i to nam svakako nedostaje, ali nema kukanja, idemo dalje, moj posao je da u kraćem vremenu postavim stvari na mesto i da posle toga uđemo u turnir u Moskvi i mečeve.

Republika

Foto: www.partizan.rs

Aleksandar Stanojević

Na treninzima crno-belih je odavno pojačanje iz Ankaragučua, štoper Nihad Mujakić, dok su paraf na vernost Partizanu još stavili Kervin Arijaga i Ibrahim Zubairu.

- Sa njima ćemo, pre svega, dobiti na čvrstini i brzini. Mujakića znam iz Turske, Arijaga je zadnji vezni, reprezentativac je Hondurasa, koji takođe ima dobre fizičke predispozicije, a potpisali smo i Zubairua, mladog igrača sa dve godine iskustva u Srbiji. Verujem da će biti lepo osveženje za nas i da će opravdati očekivanja.

Nije tajna da u Humskoj žele da angažuju i Ifeta Đakovca.

- Nije dobro što takve stvari cure u javnost, to remeti poslovanje. Đakovac jeste profil igrača koji mi se dopada, ali daleko od toga da je realizacija transfera blizu ili završena, naprotiv. Sa druge strane, imamo još neke opcije, jer ne možemo da čekamo previše, 20. jula već imamo važnu utakmicu. Ako se reši - biću zadovoljan, ako se ne završi brzo, okrećemo se drugim opcijama.

Odlasci Sameda Baždara i Mateusa Saldanje su još "u magli", ali trener Partizana zna da će ekipa morati da se adaptira u slučaju njihovih transfera.

- Apsolutno. Rekao sam ljudima u klubu da može da ide svaki igrač za koga dobiju dobru ponudu, a i on sam bude zadovoljan. Mi jednostavno živimo od toga i moramo da se prilagođavamo. Naravno, biće to do nekog određenog datuma koji ćemo da ustanovimo i posle toga neće biti prodaje da ne bismo remetili kompoziciju tima. Takođe je bitno i da se pripremimo za te eventualne odlaske i već gledamo alternative.

Foto: Starsport

Mateus Saldanja

U novom stručnom štabu, koji je oformio Stanojević, nalazi se mnogo novih lica.

- Prezadovoljan sam stručnim štabom, iako je činjenica da sa nekim od kolega nisam ranije radio. Napravili smo unutar stafa timsku preraspodelu, svako ima svoje zaduženje, a svi smo uključeni i možemo da obuhvatimo širok spektar obaveza.

Srpski vicešampion svakodnevno prate i rad Dinama iz Kijeva, rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Pratimo im svaki korak, apsolutno sve što rade, sve nas zanima. Vidimo da angažuju nove igrače, pojačavaju se i ima malo žala što je Ukrajina ispala tako rano sa Evropskog prvenstva, jer bismo možda dobili umornijeg rivala. Ipak, grupa im je bila neverovatna, osvojili su četiri boda i ispali, što se prvi put desilo. Dinamo je u reprezentaciji imao šest igrača, od toga četiri standardna, što je za respekt. Vidim i da su neke internacionalce vratili sa pozajmica, ali dobro. I mi smo se, nadam se, pojačali, pa polako, spremaćemo se za protivnika.

Na radaru su i ostali rivali iz Superlige Srbije.

- Naravno, vodimo računa i sve pratimo. Sem najvećeg rivala, imamo Vojvodinu sa sjajnim trenerom, pojavili su se i etablirali i TSC i Čukarički, koji su veoma ozbiljni. Eto, poslenje i ubsko Jedinstvo sa pravom sportskom pričom... Smatram da će biti zanimljivije nego u prethodnom periodu.

Otkrio je na kraju trener crno-belih kakav će Partizan grobari gledati u narednom šampionatu.

- Nadam se agresivan i disciplinovan, nešto što je moj stil fudbala. Da budemo produktivni, da pokušavamo, da budemo dinamični. Malo je vremena, igrači dolaze u hodu, ali moram da budem zadovoljan, jer mi se ispunjavaju želje koje sam tražio klubu. Moraćemo malo da budemo strpljivi prvih nekoliko kola, ali se nadam da ćemo brzo biti onakvi kakvi svi priželjkujemo - rekao je Stanojević i uporedio tim sa onim iz poslednje sezone u Humskoj kada su crno-beli završili na drugoj poziciji sa 98 bodova:

- Nisam još spoznao snagu ovog tima, nismo još implementirali sve zahteve, neki igrači su tek došli, neki nisu ni trening još imali. Rano je za poređenja, iskreno ih i ne volim, a i taj tim sam vodio pre tri godine, a u fudbalu se sve brzo menja. Čak i kada dođemo do toga, verovatno neću porediti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading