HIT NAD HITOVIMA! Nole okačio zastave Srbije i Crne Gore, OVO je glavni RAZLOG!

Autor:

Sport

28.06.2024

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser u istoriji priprema se za učešće na Vimbldonu.

HIT NAD HITOVIMA! Nole okačio zastave Srbije i Crne Gore, OVO je glavni RAZLOG!

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priprema se za predstojeći Vimbldon. Njegove pripreme su u punom jeku, a sada je reagovao na objavu čelnika trećeg Grend slema o insektu koji nosi njegovo ime - "Duvalius djokovici (Đokovićev duvalijus)".

Novak je podelio ovaj snimak na društvenim mrežama uz emotikone bube, puža, srpske i crnogorske zastave, kao i ispružene ruke.

Pre nego što se oglasio povodom "Đokovićevog duvalijusa", Novak je već odigrao trening mečeve sa Janikom Sinerom i Danilom Medvedevim. Ovi treninzi su bili deo njegove pripreme za nadolazeći turnir.

Podsetimo, srpski naučnici su 2022. godine otkrili insekta čije ime je inspirisano Novakom Đokovićem. Ovo otkriće je rezultat divljenja prema njegovoj brzini, snazi, istrajnosti i sposobnosti da opstaje u surovom okruženju.

Republika

Foto: printscreen/instagram

 

Pored insekta, u Crnoj Gori takođe postoji vrsta puža koja nosi ime po Novaku Đokoviću, što predstavlja još jedno priznanje za njegov doprinos sportu i popularizaciju regiona.

Nakon intenzivnih priprema, Novak će u prvom kolu Vimbldona igrati protiv kvalifikanta iz Češke, Vita Koprive. Očekuje se da će rekorder po broju Grend slem titula pružiti izuzetan nastup na ovom prestižnom teniskom turniru i osvojiti osmu titulu u Londonu.

Novak Đoković je još jednom privukao pažnju javnosti, kako svojim sportskim veštinama tako i kroz naučna otkrića koja su inspirisana njegovim dostignućima. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju njegov nastup na Vimbldonu i nadaju se novim velikim uspesima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading