AU, KAKO NAS JE SLOVENAC PONIZIO! Pogledajte šta je trener rekao o "orlovima"!

Autor:

Sport

28.06.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ističe da smo im "uvek bili mušterije"...

AU, KAKO NAS JE SLOVENAC PONIZIO! Pogledajte šta je trener rekao o "orlovima"!

Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije doživela je krah na Evropskom prvenstvu i kako dani odmiču bura se ne stišava, već se pojavljuje sve više onih koji komentarišu - od igrača, do navijača, funkcionera..

Slovenački fudbalski trener Primož Gliha takođe je izazvao pažnju svojim sramotnim izjavama o nacionalnom timu Srbije. U intervjuu za hrvatski "Jutarnji list", Gliha je istakao da su Slovenci uvek bili sposobni da se suprotstave "orlovima" i da su ih smatrali svojim mušterijama, ističući da žali što je Luka Jović postigao onaj izjednačujući gol.

Srbi su nam uvek bili mušterije. Kao što su nam mušterije i Italijani. Tradicija je ponekad vražja stvar, zar ne? Šteta što smo primili onaj gol u poslednjoj sekundi, ali nema veze, šta sad... Prošli smo - kaže Slovenac, koji je tokom karijere bio fudbaler Dinama iz Zagreba.

Republika

Foto: Profimedia

Primož Gliha

Gliha je podsetio na svoje prethodno iskustvo sa ekipom Slovenije kada je savladao mladu reprezentaciju Srbije,

- Kada sam kao selektor mlade reprezentacije Slovenije dobio Srbiju, koja je tada u toj kategoriji bila svetski prvak, rekao sam da Srbi imaju mnogo bolje menadžere od igrača. Pola tih tada mladih Srba igra danas za A selekciju, zato sam i znao da nećemo izgubiti od Srba. Sada će nakon ovog uspeha nas Slovence više ceniti kao igrače i lakše će se naši igrači prodavati. To će se promeniti - dodao je Gliha i zaključio:

- Pre nam i nisu dali da napredujemo. Nekoliko naših igrača igralo je za Dinamo, neko za Crvenu zvezdu. U bivšoj državi nam nisu dozvolili da budemo fudbalski priznati. Mi smo tada bili samo skijaši. Sada je obrnuto, sad Beograd gleda kako Slovenci igraju fudbal. Nije više onako kako su nam nekad predstavljali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Sloba

28.06.2024 23:22

Istina...