EVRO 2024, DAN 16: Popravnog više nema! Srpski dželat izlazi na crtu domaćinu - u prestonici Italijani traže nadu u odbranu krune!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.06.2024

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dva dana pauze ulazimo započinju odlučujuće bitke na Evropskom prvenstvu.

EVRO 2024, DAN 16: Popravnog više nema! Srpski dželat izlazi na crtu domaćinu - u prestonici Italijani traže nadu u odbranu krune!

Foto: www.profimedia.rs

Srpska fudbalska reprezentacija već se vratila sa ovogodišnje evropske smotre fudbala, a najboljih 16 selekcija Starog kontinenta od danas (subota, 29. jun) kreće u odlučujuće bitke koje će za dve nedelje iznedriti i novog šampiona.

Na programu su prva dva meča osmine finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a u epicentru zbivanja biće Berlin i Dortmund.

Švajcarska - Italija

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu sastaće se drugoplasirane ekipe grupe "A" i "B". Italijani kao zvanični evropski šampioni u predstojeći meč ulaze kao favoriti, ali se ne sme zaboraviti činjenica da je Švajcarska grupnu fazu takmičenja okončala bez poraza, dok su "azuri" do osmine finala stigli zahvaljujući pogotku MAtije Zakanjija u osmom minutu nadoknade vremena protiv Hrvatske

Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Mađarska - Švajcarska 1:3; Italija - Albanija 2:1

2. kolo: Škotska - Švajcarska 1:1; Španija - Italija 1:0

3. kolo: Švakcarska - Nemačka 1:1; Hrvatska - Italija 1:1

Foto: Uefa.com/printscreen

Trenutak kada Zakanji šalje "kockaste" kući, a "azure" u osminu finala

 

Kada je reč o kladionicama, one blagu prednost daju Italijanima. Pobeda "azura" se vrednuje kvotom 2.55, dok kota ja Švajcarce iznosi 3.48.

Pobednik ovog meča u četvrtfinalu se sastaje sa pobednikom duela između Engleske i Slovačke.

Meč je na programu od 18 časova, a svi ljubitelji fudbala imaće priliku da direktan TV prenos prate na RTS 1 i TV Arenisport Premiun 1. IStovremeno sva dešavanja sa vogovodišnjeg Evropskog prvenstva možete ekskluzivno pratiti na portalu Republika.rs,

Nemačka - Danska

Dortmund će biti domaćin duela u kojm selekcija Nemačke traži prohod ka četvrtfinalu protiv Danaca.

Domaćin turnira i pored činjenice da se mučio u poslednem meču u grupi protiv Švajcarske, predstavlja apsolutnog favorita ne samo u predstojećem duelu. Sa druge strane, Danci su pokazali da su "kraljevi remij". Sa tri nerešena ishoda stigli su do eliminacione faze, ali j potpuno jasno da bi novi uspeh možeda za Dance bio ravan onome što su ulinili 1992. godine.

Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Nemačka - Škotska 5:1; Slovenija - Danska 1:1

2. kolo: Nemačka - Mađarska 2:0; Danska - Engleska 1:1

3. kolo: Švajcarska - Nemačka 1:1: Danska - Srbija 0:0

Foto: Tanjug/AP

Danci zaustavili "orlove"

 

Kada je reč o kladionicama, one apsolutnu prednost daju popularnim "pancerima". Kvota na pobedu Nemaca iznosi 1.67, dok se eventualni uspeh Danaca nominuje sa kvotom 6.00.

Pobednik ovog meča u četvrtfinalu se sastaje sa pobednikom duela u kojem se sastaju Španija i Gruzija.

Meč je na programu od 21 čas, a svi ljubitelji fudbala imaće priliku da direktan TV prenos prate na RTS 1 i TV Arenisport Premiun 1. IStovremeno sva dešavanja sa vogovodišnjeg Evropskog prvenstva možete ekskluzivno pratiti na portalu Republika.rs,

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading