ORGANIZATORI VIMBLDONA U PANICI: Kako prevazići novonastali problem? Za sve je kriv Đoković!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.06.2024

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Đokovićev duvalijus" uništava sve pred sobom.

ORGANIZATORI VIMBLDONA U PANICI: Kako prevazići novonastali problem? Za sve je kriv Đoković!

Foto: Instagram.com/wimbledon

Najbolji srpski, ali i svetski teniser Novak Đoković trenutno se nalazi u Engleskoj gde marljivo radi na pripremama za prestižni teniski turnir Vimbldon. Do sada je odigrao dva pripremna meča protiv Janika Sinera i Danila Medvedeva, što je samo deo njegovog intenzivnog trening režima pred nadolazeće izazove.

Jedna zanimljiva situacija koja je privukla pažnju javnosti dogodila se na Instagramu, gde je Vimbldon objavio snimak o insektu koji nosi ime po Novaku, "Duvalius djokovici (Đokovićev duvalijus)". Novak je reagovao na ovo objavljivanjem pomenutog klipa, uz emotikone bube i puža, kao i uz dodatak srpske i crnogorske zastave. Ova neobična činjenica dodatno je začinila tenisku atmosferu i privukla pažnju ljubitelja ovog sporta.

Foto: printscreen/instagram

Uništiće vimbldonsku travu i ove godine

 

Nakon pripremnih mečeva, Novak se oglasio i poslao poruku svojim navijačima putem društvenih mreža, izjavivši da se oseća potpuno spremnim za Vimbldon. Njegovo samopouzdanje i fokus su nešto što prati njegovu karijeru i što ga je učinilo jednim od najuspešnijih tenisera svih vremena.

Iako je fokus usmeren na Novakovu pripremu za turnir, važno je pomenuti da će u prvom kolu Vimbldona igrati protiv kvalifikanta iz Češke, Vita Koprive. Iako je Kopriva široj javnosti nepoznat, Novak će svakako morati da pruži svoj maksimum kako bi ostvario uspeh na početku turnira.

Interesantno je spomenuti da su srpski naučnici 2022. godine otkrili insekta kojem su dali ime po Đokoviću, zbog njegovih osobina brzine, snage, istrajnosti i sposobnosti da opstaje u surovom okruženju. Ova zanimljiva činjenica dodatno naglašava uticaj koji Novak ima izvan teniskih terena.

Takođe, u Crnoj Gori postoji vrsta puža koja nosi ime po slavnom Srbinu, što govori o njegovom uticaju i popularnosti širom regiona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading