ZVEZDA SLAVILA U PRVOJ PROVERI NA ZLATIBORU! Novajlija doneo TRIJUMF crveno-belima!

Autor:

Sport

28.06.2024

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspela premijerna proba čete Vladana Milojevića.

ZVEZDA SLAVILA U PRVOJ PROVERI NA ZLATIBORU! Novajlija doneo TRIJUMF crveno-belima!

Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde započeli su letnje pripreme odigravši prijateljsku utakmicu protiv ekipe Mladosti iz Lučana na stadionu "Radomir Antić" u Užicu.

Ekipa srpskog šampiona uspela je da ostvari pobedu rezultatom 1:0 (0:0), a jedini strelac na utakmici bio je Luka Ilić u 59. minutu.

Trener crveno-belih Vladan Milojević imao je priliku da proceni trenutno stanje u ekipi, ali nije mogao da računa na nekoliko igrača koji tek treba da se priključe timu. Takođe, važno je napomenuti da Mirko Ivanić nije bio prisutan na utakmici zbog proslave rođenja svoje ćerkice, dok je kapitensku traku nosio Aleksandar Katai.

CRVENA ZVEZDA - MLADOST 1:0 (0:0)

Stadion: "Radomir Antić", Užice. Strelac: Ilić u 52. minutu. Žuti kartoni: Anan (Crvena zvezda), Tumbasević (Mladost).

Crvena zvezda: Guteša (od 46. Gordić), Mimović, Đurić, Leković (od 25. Milosavljević), Radojević (od 46. Anan), Dalsio (od 69. Vasilić), Ilić (od 69. Ranković), Šljivić, Jovanović (od 46. Maksimović), Katai (od 46. Knežević), Sremčević.

Mladost: Stamenković, Udovičić, Petrović, Stanisavljević, Leković, Pejović, Cvetinović, Jakubu, Bondžulić, Ljubomirac, Andrić. Igrali su još: Sančović, Bojić, Tumbasević, Joksimović, Divac, Pribaković, Varjačić, Žunić, Ćirić, Ćirković, Endiaje, Alempijević, Đurković.

Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Luka Ilić doneo je pobedu Zvezdi

Nakon meča protiv Lučanaca, fudbaleri Crvene zvezde se vraćaju u Beograd, a 2. jula će otputovati u Sankt Peterburg gde će nastaviti sa pripremama za narednu sezonu.

Već u četvrtom minutu videli smo konkretniju priliku, kada se u glavnoj ulozi našao novajlija Jovanović, koji je nakon prodora po desnom boku, uvukao loptu u šesnaesterac, te šutirao pored gola Stamenkovića. Nakon desetak minuta borbe na sredini terena i konstantnog pokušavanja mladih igrača Zvezde da probiju poslednju liniju ekipe iz Lučana, u 14. minutu je lepo po levoj strani prošao Šljivić, koji je nanizao nekolicinu protivničkih igrača, ali mu je nedostajalo preciznosti da na idealan način završi solo akciju. Ponovo je Jovanović bio taj koji je zapretio Stamenkoviću u 19. minutu, ovoga puta sa velike distance, ali je ishod bio isti. Isticao se Radojević svojim ponavljanjem na levom boku prilikom napada crveno-belih, a iako je uputio nekoliko dobrih centaršuteva, njegovi saigrači nisu uspeli da ih isprate.

Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

 

Leković je u 25. minutu zbog blaže povrede morao da napusti teren, pa ga je zamenio Milosavljević. Istakao se u 26. minutu i Ivan Guteša svojom prvom intervencijom na meču, kada je sa leve strane iskosa šutirao Udovičić. Dobru priliku je imao Stanisavljević za Mladost nakon kornera u 39. minutu, kada je šutirao glavom pored gola, da bi Katai u narednom napadu zapretio posle centaršuta Radojevića, ali je bio izblokiran. Ubedljivo najbolju priliku u prvom poluvremenu je imao Sremčević u 42. minutu, nakon što su kombinovali Radojević i Jovanović, lopta je stigla do mladog špica, koji je šutirao sa ivice peterca, a nakon intervencije Stamenkovića, lopta se ukopala na gol liniji, da bi do nje prvi stigli defanzivci Mladosti i otklonili opasnost.

Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Milojević sa pomoćnikom Nebojšom Miloševićem

Na startu drugog poluvremena su na teren kročili Gordić, Maksimović, Knežević i Anan, koji je zabeležio debitantski nastup u crveno-belom dresu, dok su u svlačionici ostali Guteša, Jovanović, Katai i Radojević, te je kapitenska traka završila na ruci povratnika - Ilića. Upravo je Luka Ilić u 52. minutu doneo vođstvo Crvenoj zvezdi i to na veoma efektan način. Prvo je uspeo da ukrade loptu defanzivcima Mladosti, a onda je sa ivice šesnaesterca opalio po lopti i poslao je pod prečku gola Lučana. Igrao se 60. minut kada su kombinovali Maksimović i Sremčević, ali je udarac potonjeg iz srca šesnaesterca uspeo da ukroti golman Mladosti. Tri minuta kasnije je prelepim pasom Knežević spojio sa golom Maksimovića, ali je njegov šut završio tik pored stative.

Republika

Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

 

U 69. minutu je ponovo menjao Vladan Milojević, pa su prošlosezonski kadeti Crvene zvezde - Vasilić i Ranković, koji su debitovali u prvom timu šampiona, dok su teren napustili Dalsio i Ilić, koji je kapitensku traku uručio Kneževiću. U 74. minutu je Šljivić sa leve bočne strane pronašao Kneževića, koji je sa dvadesetak metara od gola šutirao, a lopta je završila za malo preko prečke. Istakao se Gordić dobrom intervencijom u 79. minutu. Do kraja meča smo videli još nekoliko izblokiranih udaraca Crvene zvezde, kada su pokušavali Šljivić i Maksimović, te je meč završen minimalnom pobedom.

Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Aleksandar Katai sa loptom

Podsetimo, izabranike Vladana Milojevića ove sezone čeka učešće na evropskoj sceni, a do grupne faze Lige šampiona pokušaće da dođu iz plej-ofa, odakle počinju takmičenje u najelitnijem klupskom takmičenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading