ALKARAZ DOBIO PITANJE O ĐOKOVIĆU: ''O tome sad ne mogu da razmišljam!''

Autor:

Sport

09.06.2024

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Način na koji sam osvojio Vimbldon pobedivši Novaka Đokovića u pet setova, to je isto bilo jako posebno'' - navodi Karlos.

ALKARAZ DOBIO PITANJE O ĐOKOVIĆU: ''O tome sad ne mogu da razmišljam!''

Foto: www.profimedia.rs

Španski teniser Karlos Alkaraz pobedio je u finalu Rolan Garosa Aleksandra Zvereva iz Nemačke rezultatom 3:2. Bio je to prvi Grend slem trofej u Bulonjskoj šumi za momka iz Mursije, a ukupno treći u karijeri, posle osvojenih US Opena i Vimbldona, čime se probio do druge pozicije na ATP listi od ponedeljka, svrgnuvši najboljeg u istoriji Novaka Đokovića tek na treće mesto!

Nakon meča, Alkaraz je održao konferenciju za štampu gde je dobio pitanje o obaranju rekorda koji drži Đoković po broju osvojenih Grend slemova.

- Ne znam (smeh), nadam se (da li sanja rekord prim. aut). Pričao sam sa Huanom Karlosom, možda i juče. Pre ovog finala… Rekao mi je da se borim za 3. GS sa svim što si prošao i znaš šta je najteži deo da osvojiš GS, a Novak ima 24. O tome sad ne mogu da razmišljam, moram da vidim koliko ću ih uzeti do kraja karijere. Sada ću da uživam u ovom trećem, a za ostalo ćemo da vidimo - jasan je Karlitos.

Iako je Alkarasu tek 21 godina, već iza sebe ima impresivne uspehe. Kada je reč o najponosnijim trenucima karijere, Alkaras ističe vimbldonsku titulu.

- To je teško pitanje. Očigledno, osvajanje US opena kada sam postao prvi put broj jedan, to je bio moj san. To je bilo posebno. Ali način na koji sam osvojio Vimbldon pobedivši Novaka Đokovića u pet setova, to je isto bilo jako posebno. Sada posle svih povreda… Ne znam, možda je ovo momenat zbog kojeg sam ponosan. Sve što sam uradio da bih bio spreman za ovaj turnir, mnogo razgovora sa njima, ako moram da vežbam, ne mogu to da radim, sve to… Bilo je teško iskreno, tako da ću reći da sam na ovo najviše ponosan - poručio je Alkaraz.

Dugo je Španac sanjao o titulu u Parizu.

Drugačiji je turnir, ali reći ću, ista je stvar. Osvojiti GS je uvek nešto posebno, super posebno. Znamo koji su sve španski igrači osvojili RG, to je nešto posebno, sanjao sam ovo od kako sam imao pet godina - naveo je Karlos Alkaraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading