ODUVEK SAM HTEO KONCERT NA MARAKANI, ALI NISU MI DALI! Borina nedorečena poruka i neostvarene zelje...

Autor:

Sport

04.09.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je stao na put ka ostvarenju sna.

ODUVEK SAM HTEO KONCERT NA MARAKANI, ALI NISU MI DALI! Borina nedorečena poruka i neostvarene zelje...

Foto: e-stock

Bora Đorđević, legenda domaće rok scene i veliki navijač Crvene zvezde, preminuo je danas u 72. godini života. Jedan od njegovih najvećih snova bio je da održi koncert na stadionu Marakana, ali nažalost, taj san nikada nije postao stvarnost. U jednom intervjuu za Zvezdin Jutjub kanal, Bora je otkrio da je bio veoma blizu ostvarenja svog sna, ali da je jedna stvar sprečila tu ideju.

- Nedostaju mi dve stvari. Koncert na Marakani sam oduvek da odsviram, ali nikad nisam uspeo da... Bio sam na pragu toga, ali direktor stadiona nije dozvolio zbog trave. Iako se trava više šteti kada se pokrije, nego što ovako može da se ošteti. Ali nema veze, eto nisam svirao koncert na Marakani - počeo je priču prvom željom Bora Čorba.

Pored koncerta na Marakani, Bora je istakao još jedan nedosanjan san - da napiše pesmu koja će postati hit i inspirisati Crvenu zvezdu na putu ka šampionskim uspesima.

Foto: Starsport

Vatreni navijač kluba "Crvena zvezda": Bora Đorđević

- A druga stvar, koju bi svako poželeo... Pre utakmice sa Bajernom, pre Barija, zamoli mene Peca Popović, koji je moj brat od tetke. Zamoli me da napravim pesmu koju je "Sportski žurnal" objavio na prvoj strani. Bezobrazluci su bili sa tačkicama. Ja se vrlo malo sećam te pesme, ali znam da je jedna strofa glasila "Laudrup je bio glup, Aungetaler je bio maler", a stalno se između strofa ponavljamo "Mi u stvari idemo u Bari, da nam tamo bude Olimpik na k***". E voleo bih da još jednu takvu pesmu napišem i da opet budemo šampioni sveta - rekao je svojevremeno Bora.

Bora Đorđević nije krio svoju veliku ljubav prema Crvenoj zvezdi, a njegova pesma "Ostani đubre do kraja" postala je himna i simbol podrške za ovaj klub. Njegova muzika ostaje neizbrisiv deo istorije Zvezdinih uspeha, a njegova strast prema klubu ostaje nezaboravna.

Bora Đorđević će zauvek ostati upamćen kao istinski zaljubljenik u muziku i fudbal, čovek čija dela i reči inspirišu generacije, ostavljajući neizbrisiv trag u srpskoj kulturi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading