BORA PRE 26 GODINA POSVETIO PESME PIKSIJU I DRUGOVIMA: Moćni stihovi i u 2024. mogu da se koriste

Autor:

Sport

04.09.2024

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Te reči najbolje opisuju srpski fudbal.

BORA PRE 26 GODINA POSVETIO PESME PIKSIJU I DRUGOVIMA: Moćni stihovi i u 2024. mogu da se koriste

Foto: Republika.rs

Legendarni muzičar i frontmen grupe "Riblja čorba", Borisav Bora Đorđević, umro je danas, 4. septembra, u 72. godini. Bora je bio veliki ljubitelj sporta pa ne čudi da je često išao na utakmice, a bio je i redovan posetilac kladionica gde je igrao tikete i gledao prenose. Ipak, ono glavnoj po čemu će u sportu ostati upamćen je to što je celim svojim telom bio vatreni navijač voljene Crvene zvezde.

Bora je bio svedok Zvezdinog osvajanja Kupa evropskih šampiona u Bariju 1991, a spevao joj je i brojne pesme kao što su "Ponosan budi", "Život", "Pobeda", "Mihajlo gde si ti", te čitav album "Pesme sa severa". Međutim, Đorđević je otpevao i Partizanovu himnu "Dok Partizan bitke bije", a napisao je i druge pesme sa sportskom pozadinom.

Tako je 1998. godine Bora Đorđević, zajedno sa Neletom Karajlićem iz Zabranjenog pušenja stvorio bend "Riblje pušenje" a "Pobednička pesma" bila je u čast fudbalske reprezentacije Jugoslavije koja je otišla na Svetsko prvenstvo u Francuskoj.

Radimo k'o volove
dajemo im golove
joj , joj , joj , joj , joj

I da znaju šta smo, ko smo
da smo svetsko čudo osmo
ovog leta, ovog leta
bićemo prvaci sveta

Ref. 2x

Bogu hvala, Bogu hvala
mi idemo do finala
hvala Bogu, hvala Bogu
ovi naši i to mogu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Bora i Nele ih opevali za sve pare: Fudbaleri Jugoslavije

Bio je to tim koji je kao kapiten predvodio sadašnji selektor Dragan Stojković Piksi, dok je selektor bio Vujadin Boškov. Igrali su između ostalih Ivica Kralj, Predrag Mijatović, Siniša Mihajlović, Savo Milošević, Vladimir Jugović, mladi Dejan Stanković...

Kada "plavi" nisu uradili ništa, usledilo je veliko razočaranje u narodu, baš kao i 2024. posle kraha na EVRO 2024 u Nemačkoj. Bora i Nele napravili su "Gubitničku pesmu", koja je i dan danas aktuelna zbog svih dešavanja sa našom reprezentacijom, opet sa Piksijem u važnoj ulozi

Tekst ove pesme je izuzetno vulgaran, te je bolje da ga ne pišemo, već ga poslušajte sami:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading