ZVEZDAŠ BORA ČORBA JE OTPEVAO HIMNU PARTIZANA: Crno-beli se oprostili od legende i podsetili na to

Autor:

Sport

04.09.2024

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika ljubav prema Crvenoj zvezdi nije umanjila poštovanje večitog rivala.

ZVEZDAŠ BORA ČORBA JE OTPEVAO HIMNU PARTIZANA: Crno-beli se oprostili od legende i podsetili na to

Foto: Tanjug/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Legendarni frontmen benda Riblja čorba Bora Đorđević preminuo je u 72. godini u bolnici u Ljubljani, gde proveo poslednje dane života priključen na kiseonik. Od slavnog muzičara opraštaju se svi, pa i oni koji su bili "na suprotnoj strani", kao što je FK Partizan.

Poznato je da je Bora bio veliki navijač Crvene zvezde, ali to nije sprečilo crno-bele da mu odaju poštu i to na veoma dirljiv način. Nakon vesti o njegovoj smrti, crno-beli su se oglasili na društvenim mrežama rečima zahvalnosti za njegov doprinos.

- Uskoro će "večiti derbi". Svako nek navija za svoje, a tebi hvala što si ulepšao stihove naše najlepše himne - objavili su crno-beli.

 

Naime, navijači Partizana već decenija kao himnu svog kluba pevaju "Dok Partizan bitke bije", na čijoj je prvoj verziji radio upravo Đorđević. U neka srećnija vremena, kada navijačko rivalstvo nije podrazumevalo mržnju, Bora Đorđević je otpevao himnu Partizana baš u onoj verziji koju zna svaki navijač crno-belih na ovoj planeti.

Kompoziciju je stvorio Kornelije "Bata" Kovač, otpevao je Saša Aleks, a kao prateći vokali u stvaranju himne učestvovali su tadašnji članovi grupe Suncokreti - kasniji frontmen Riblje čorbe Bora Đorđević i Gorica Popović koju znamo kao jednu od najpopularnijih srpskih glumica svoje generacije.

Zato ovaj gest FK Partizana pokazuje duboko poštovanje prema Bori Đorđeviću i njegovom umetničkom nasleđu. Njegove pesme su bile neizostavan deo fudbalske atmosfere, a "Jedan je Bora Đorđević" će zauvek ostati kao himna koja je ujedinjavala navijače u podršci njihovom omiljenom timu. Zahvaljujući ovom gestu, Partizan je još jednom pokazao da je više od sportskog kluba - da neguje kulturu, umetnost i tradiciju, te da ceni doprinos pojedinaca koji su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj kulturi.

Podsetimo, s druge strane, u Borinoj krvi bila je samo crveno-bela boja, pa ne čudi da su mu delije na utakmici protiv Bode Glimta pružile podršku. Tako je na poluvremenu puštena pesma "Ne veruj im sine" koju je Bora posvetio Crvenoj zvezdi, a čitav stadion pevao je uglas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading