MALO JE FALILO DA DOĐEM U ZVEZDU! Nepoznat detalj iz života Bore Đorđevića - Roker bio na PRAGU fudbalske slave! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.09.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na korak od ostvarenja sna!

MALO JE FALILO DA DOĐEM U ZVEZDU! Nepoznat detalj iz života Bore Đorđevića - Roker bio na PRAGU fudbalske slave! (VIDEO)

Foto: Starsport

Legendarni roker Bora Đorđević preminuo je u 72. godini. Čuveni frontmen Riblje čorbe bio je veliki navijač Crvene zvezde, a u emisiji "Zvezda je život" otkrio je kako je kao mladić bio blizu ostvarenja sna i nastupa u dresu kluba sa Marakane.

Čuveni frontmen Riblje čorbe, bio je ne samo poznati muzičar već i veliki ljubitelj fudbala. Njegova strast prema sportu bila je toliko jaka da je otkrio kako je kao mladić bio vrlo blizu ostvarenja sna da zaigra za Crvenu zvezdu kao golman. Međutim, kako je sam istakao, shvatio je da bi to bilo previše obaveza za njega, jer kako je rekao "golmani i bubnjari moraju da budu ludi".

- Bio sam golman, malo je falilo da dođem u Crvenu zvezdu da branim, ali bi to bilo mnogo obaveza za mene. Golmani i bubnjari moraju da budu ludi, pa znate koliko ga lopta puta pogodi u glavu... A bubnjari ceo život gledaju pevača ispred sebe i kaže 'što ja nisam tamo'. Tako su propevali mnogi bubnjari, neki uspešno, neki manje. Fil Kolins je bio uspešan bubnjar, odličan. Pit Gabrijel isto i mnogi drugi - govorio je Bora.

Iako je Bora Đorđević postao poznat kao muzičar, malo ko zna da je svojevr.meno bio aktivan i na fudbalskom terenu. On je otkrio da je igrao za FK Pekar, koji je tada iz Prve beogradske lige ušao u beogradsku zonu. Počevši kao četvrti golman, uspeo je da napreduje do pozicije prve rezerve, a svoje nastupe opisao je sa puno duha i samokritike. Njegova priča o fudbalskoj karijeri sigurno će ostati upamćena kao još jedna zanimljiva crta u biografiji ovog legendarnog muzičara.

- Igrao sam u FK Pekaru, te godine je FK Pekar iz Prve beogradske ušao u beogradsku zonu. Bio sam četvrti golman, pa sam napredovao do prve rezerve, jer je jedan golman otišao u zatvor, a drugi u vojsku. Nisam bio tako loš, obično kada vodimo 5:1 onda me trener pusti ili kada svi iz publike viču 'hoćemo Boru', ja mu kažem ne podležite pritiscima. Znao sam odmah sa tezge da dođem, ali to je bilo uživanje - dodao je legendarni Đorđević.


Bora Đorđević je svojim primerom pokazao kako umetnost i sport mogu da idu ruku pod ruku. Njegova ljubav prema fudbalu, kao i iskreni osvrti na svoje fudbalske dane, predstavljaju još jedan dokaz koliko su talent i strast univerzalni i kako mogu da se ispolje na različite načine, nezavisno od oblasti delovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading