TERZA JE DOKTORIRAO MAĐIJE: Ono što je uradio ovog leta je za udžbenike

Autor:

Sport

04.09.2024

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je poslednjeg dana prelaznog roka bacila tri bombe, ali to nije sve.

TERZA JE DOKTORIRAO MAĐIJE: Ono što je uradio ovog leta je za udžbenike

Foto: ST/ Nemanja Pančić

Fudbalski klub Crvena zvezda zadao je ovog leta domaći zadatak mnogima. Izabranici Vladana Milojevića su, posle osvojene sedme titule u nizu, napunili baterije i počeli pripreme za napad na Ligu šampiona, dok je rukovodstvo kluba, na čelu sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem, počelo da puni svlačionicu vrhunskim igračima.

Ali ne na bilo kakav način, već čuvenim mađijama, po kojima je Terza poznat i za šta mu se mora skinuti kapa. Bilo je transfer-bravura i ranijih godina, ali sada je izgleda doktorirao mađije. Drugačije se ne može opisati poslednji dan prelaznog roka, koji je bio kruna svega urađenog ovog leta.

Jedan za drugim su na Marakanu stigli fudbaleri iz liga petice, što je uglavnom bila karta u suprotnom smeru. Nemanja Radonjić, koji je svojevremeno otišao za 12 miliona evra, sada se vratio iz Torina 200.000 evra, ispunivši dato obećanje da će se vratiti kad tad.

Republika

Foto: Starsport

Vratio se kući: Nemanja Radonjić

Ostvario je Terza i staru želju da u crveno-belom dresu vidi Radeta Krunića. Kada ga je prvi put poželeo, pre 10 godina, Zvezda nije imala tih 300.000 evra. Sada je Zvezda učesnik Lige šampiona, može se reći standardan, sa renomeom da u njega igrači ne dolaze samo da se afirmišu ili penzionišu, već da igraju dok su u zenitu.

Republika

Foto: Profimedia

Konačno u Zvezdi: Rade Krunić

Upravo to je slučaj sa Silasom Katompom Mvumpom, drugim najbržim fudbalerom Bundeslige, koji je došao iz Štutgarta. Vredi fudbaler iz Konga 10.000.000 evra i najskuplje je pojačanje Zvezde u istoriji, ali ga je Terza prvo doveo na pozajmicu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Munja od ograča: Silas Katompa Mvumpa

Nije to sve od mađija iz respektabilnih zemalja. Luka Ilić se vratio iz francuskog Troa, Điga se dokazao pa je otkupljen od Bazela, pošto je verovatno prethodno doneo više od plaćenih tri miliona evra. Milson je došao z Makabija iz Tel Aviva, Duarte i Rodrigez iz Portugala. Sve za mnogo manje nego što oni stvarno vrede a puno mogu da daju, baš kao i Korejac Seol, ili Nemanja Stojić iz TSC.

Međutim, odličan posao je odrađen i prodajom igrača. Hvang je prodat za osam miliona evra Fejnordu i to samo godinu dana pošto je, uz dosta osporavanja, doveden za 5,5 miliona iz Olimpijakosa. Za Bukarija je dobijeno milion manje, a za Stamenića 5,5 miliona. Kada se tome dodaju prodaje Krasoa, Stojića i još nekoliko igrača dolazi se do prihoda od 26 miliona evra. Odnosno "plus" u Zvezdinoj kasi je deset miliona evra, budući da je na pojačanja dato "samo" 16 miliona evra.

Republika

Foto: Starsport

Došao za 5,5 miliona evra, otišao za 8.000.000: In Bom Hvang

Kakav je posao urađen, možda najbolje svedoče hvalospevi sa neočekivanog mesta, iz Hrvatske. Komšijski mediji, koji su oduvek tvrdili da je najbolji menadžer na ovim prostorima Zdravko Mamić, a da Dinamo ume najbolje da proda igrača, sada su skinuli kapu Terziću i Zvezdi.

Naime, hrvatski portal Index.hr piše da je Crvena zvezda zaključila neverovatno aktivan i uspešan prelazni rok, tokom kojeg je klub prodao igrače za ukupno 26 miliona evra i potrošio 16 miliona evra na nove angažmane. Međutim, ono što je zaista osvojilo srca navijača i sportske javnosti u Srbiji, pišu Hrvati baš tim rečima, bili su poslednji minutni potezi kluba poslednjeg dana registracionog perioda za Ligu šampiona.

Republika

Foto: index.hr/printscreen

Hvalospev na hrvatskom portalu

Imajući u vidu dobru transfer politiku i domaćinsko poslovanje, ne čudi da će Zvezda i ove godine igrati u Ligi šampiona i to u novom formatu. I to će se suočiti sa jakim protivnicima poput Intera, Barselone, Benfike, Milana, Štutgarta, PSV, Monaka i Jang Bojsa u predstojećem takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading