PREDSEDNIK VUČIĆ O REZULTATIMA NA EVRO: Evo šta je rekao o Piksiju

Autor:

Sport

27.06.2024

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije zadovoljan rezultatima.

PREDSEDNIK VUČIĆ O REZULTATIMA NA EVRO: Evo šta je rekao o Piksiju

Foto: ST/Dragan Kadić, printscreen/RTVPink

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je razočaravajući nastup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, završivši takmičenje u grupnoj fazi sa samo jednim postignutim golom i osvojena dva boda. Ovaj ishod izazvao je burne reakcije u javnosti, a predsednik Aleksandar Vučić je izneo svoje viđenje situacije.

Jedan od najupečatljivijih događaja tokom Evropskog prvenstva bio je incident sa golmanom Vanjom Milinkovićem-Savićem, koji je uoči odlučujućeg meča grupne faze potukao sa navijačem u kafani u Minhenu. Ovaj neprimeren potez dodatno je obeležio neuspeh reprezentacije i izazvao kontroverze.

Nakon bolnog ispadanja sa EURO 2024, usledila je velika čistka u srpskom fudbalu. Selektor Dragan Stojković Piksi je podneo ostavku, a očekuje se i odlazak ključnih ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije. Predsednik FSS, Dragan Džajić, ostaje na svojoj funkciji, ali uz kompletno novi tim i operativce.

Predsednik Vučić je kritikovao neuspeh reprezentacije, ističući ulaganja države u fudbal i sportske funkcionere. Njegove reči izazvale su različite reakcije u javnosti, a građani su iskazali svoje mišljenje o učinku reprezentacije i selektoru.

Dok se čeka zvanično obelodanjivanje ostavke ili otkaza Dragan Stojkovića Piksija, javnost je veoma zainteresovana za informacije o potencijalnim naslednicima na klupi "orlova". Pominju se različita imena, a odluka će biti doneta nakon detaljne analize.

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. doneo je razočaranje za fudbalsku reprezentaciju Srbije, ali i pokrenuo lavinu promena u srpskom fudbalu. Incidenti, ostavke i reakcije predsednika samo su deo šire slike koja prati ovaj događaj. Srbija će morati da preduzme korake ka novom početku i redefiniše svoj pristup fudbalskom takmičenju na međunarodnoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (24)

Loading
Alexa

27.06.2024 19:47

Ogroman je novac uložen u fudbal, predsednik Vučić jedini može vratiti fudbal na svoje mesto. Očekujem promene i rezultate.

Tanja

27.06.2024 19:50

Srbi vole rezultate posebno u fudbalu. Ako nešto ne valja treba menjati.

Stefan

27.06.2024 19:50

Treba fudbaleri vise da se potrude

Zana

27.06.2024 19:53

Predsednik Srbije je neko ko postuje svačiji rad a pogotovo Dzajicev i Piksijev.