EVRO 2024, DAN 9: Duel davljenika u Hamburgu - Portugalci overavaju vizu za nastavak takmičenja! Potpuna ludnica u grupi E!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.06.2024

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova uzbuđenja na Evropskom prvenstvu su pred nama.

EVRO 2024, DAN 9: Duel davljenika u Hamburgu - Portugalci overavaju vizu za nastavak takmičenja! Potpuna ludnica u grupi E!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Portugala

Došao je dan kada će se završiti druga runda ovogodišnje evropske smotre fudbala. Pred nama su nove tri utakmice nakon kojih će mnogo toga biti jasnije, ili ipak možda neće.

Gruzija - Češka

Dan otvaraju reprezentacije Gruzije i Češke koje će se sastati na "Volkspark" stadionu u Hamburgu sa početkom od 15 časova.

Reč je o timovima koji su na startu ovogodišnjeg takmičenja poražene. Gruzija je nakon velike borbe ipak morala d pruži ruku Turcima koji su do prvih bodova stigli rezultatom 3:1, dok je derbi prve takmičarske runde u okviru grupe F između Portugala i Češke pripao ekipi Kristijana Ronalda koja je uspela nakon preokreta u samom finišu meča pogotkom Konseisaa u nadoknadi vremena da stigne do vredna tri boda.

Predstojeći meč od velikog je značaja za oba nacionalna tima, s obziro mda ih samo pobeda održava u borbi za plasman u nokaut fazu.

Kada je reč o favoritu u predstojećem duelu, to je svakako selekcija Češke kojoj kladionice daju značajno veće šanse da stigne do prve "trojke" na Evropskom prvenstvu.

Turska - Portugal

Veliki derbi devetog dana takmičenja odigraće se u Dortmundu gde će se sa početkom od 18 časova sastati selekcije Turske i Portugala.

Obe reprezentacije su na startu takmičenja zabeležile pobede, tako da će predstojeći duel predstavljati i direktnu borbu za osvajanje prvog mesta u grupi i potencijalno lakšeg rivala u osmini finala takmičenj.

Ni kada je navedeni duel u pitanju, kladionice nemaju dilemu. Sve sem trijumfa Kristijana Ronalda i ekipe, predstavljalo bi prvorazredno iznenađenje.

Foto: Tanjug/AP

Pakuje kofere za povratak kući - Lukaku

 

Belgija - Rumunija

Za kraj dana odigraće se u Kelnu meč koji uoči takmičenja možda nije smatran jednim od derbi susreta, ali čiji će ishod u mnogome odrediti sudbinu reprezentacija u grupi E.

Belgijanci nakon poraza od Slovačke više nemaju prava na kiks, dok Rumunija u meč ulazi silno motivisana da pokaže da ubedljiv trijumf nad Ukrajinom nje bio sličajan.

Interesantno je napomenuti da će ukoliko Belgijanci stignu do pobede, sve reprezentacije u ovoj grupi nakon dva odigrana meča, na svom kontu imati po tri boda.

Da podsetimo, sve mečeve ovogodišnjeg Evropskog prvenstva možete pratiti u direktnim prenosima na RTS-u i TV Arenisport Premium 1, kao i na portalu Republika.rs

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading