PRAVDA (NI)JE ISTA ZA SVE: Da li je UEFA politička ili fudbalska organizacija!?

Autor:

Sport

16.06.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika sramota evropsko kuće fudbala.

PRAVDA (NI)JE ISTA ZA SVE: Da li je UEFA politička ili fudbalska organizacija!?

Foto: Twiiter.com/Euro 2024

Reprezentacija Srbije danas od 21.00 čas igra svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj protiv Engleske u Gelzenkirhenu na Ventlis Areni. Ovo je prvo učešće ''orlova'' na evropskoj smotri nakon 24 godine i nema sumnje da među navijačima vlada veliko interesovanje i uzbuđenje.

Naš portal Republika je na licu mesta i već smo zabeležili prve navijače koji su stigli u Gelzenkirhen. Naravno, tu su zastave, obeležja, ali ono što nas najviše intrigira je jedna veoma sramotna odluka UEFA. Naime, evropska kuća fudbala je zabranila srpskim navijačima da unose zastave ''Kosovo je Srbije'', a sa druge strane ostala je nema na skandalozne navijače Albanije koji su razviili zastavu zločinačke organizacije ''UČK''.

Srbija se uvek kažnjavala i za najmanji ispad, uvek smo bili dežurni krivci za sve. Ovaj sraman potez Albanaca je prošao nekažnjeno, a kada bi Srbi uneli zastavu ''Kosovo je Srbija'' to bi bilo sigurno sankcionisano. Ovo je jedan veliki skandal odmah na početku Evropskog prvenstva i UEFA je ponovo pokazala da je politička, a ne fudbalska organizacija i da radi po nalogu političkih moćnika iz Evropske Unije, kojima smeta srpsko Kosovo. 

Ne treba mešati politiku i sport, ali ovo je veliki geopolitički udar na Srbiju i po ko zna koji put se ne raguje na MUČKE provokacije sramnih Albanaca koji divljaju tokom čitavog boravka u Nemačkoj. Takođe, kada je reprezentacija Srbije stigla u Augzburg, albanski huligani su se odmah našli ispred hotel Maksimilijan i puštali albanske pesme, pokazivali uvredljive simbole, čak su i pokušali da uđu u hotel i naprave incident.

Vidi se da je sve što je srpsko smeta. Nemci i UEFA su ostali imuni i na još jedan huliganizam Albanaca. Naime, na žicama iznad šetališta bile su okačene zastave svih učesnika Evropsko prvenstva, a među njima i srpska trobojka. Međutim, kada su je videli, Albanci su se popeli jedan drugom na leđa kako bi je dohvatili i strgnuli.

Ono što im je verovatno dodatno zasmetalo je činjenica da je zastava Srbije stajala pored zastave Albanije, dok je sa druge strane bila zastava Poljske. Imajući u vidu da je zastava simbol zemlje, a da je ambijent sa zastavama na šetalištu bila ideja organizatora, postavlja se jasno pitanje - Ko će i kada stati na kraj mučkim provokatorima?! Ili će se Albanci opet izvući, proći nekažnjeno, a onda otići korak dalje u svojim bolesnim provokacijama, ali mislim da svi znamo taj odgovor, tako da još jednom UEFA i čitava Evropska Unija pokazuje svoje pravo lice i da verno čuva svoje ČEDO!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Milanm977

16.06.2024 17:48

A sta se dešava sa Nobelovom nagradom i sa nagradom za mir U.N. sve je politika danas tj. politikantstvo...