TADIĆ OZBILJNO ZAPRETIO ENGLEZIMA: Kapiten Srbije otkrio šta mu je Murinjo poručio!

Autor:

Sport

15.06.2024

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Neka probaju to da rade, pa će da vide!'' - poručuje Tadić.

TADIĆ OZBILJNO ZAPRETIO ENGLEZIMA: Kapiten Srbije otkrio šta mu je Murinjo poručio!

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentacija Srbija sutra od 21.00 čas igra svoj prvi meč Evropskog prvenstva u Nemačkoj protiv selekcije Engleske na Ventlis Areni u Gelzenkirhenu. Kapiten ''orlova'', Dušan Tadić je poručio da nikada nije bilo većeg zajedništva u ekipi.

- Veliki broj igrača je igrao na SP i sad EP, mislim da će biti iskustvo od velike važnosti i značaja, tako da... Mislim da je zajedništvo nikad veće, neverovatno zajednisštvo sad, mislim da je prošlo neko vreme, da su igrači sazreli, to govori podatak da jedno sedam do devet igrača čekaju decu, da su u nekim zrelim godinama i kao što sam rekao, zajedništvo je nikad većei želimo da izborimo i pokažemo to na teren - rekao je Tadić.

Fudbaler Fenerbahčea je imao posebnu poruku za Engleze.

- Iskreno, ne deluje da su nas potcenili, mislim oni su definitivno favoriti, favoriti su za osvajanje turnira, ali to ne mora ništa da znači, fudbal je 11 na 11, videćemo ko će da pobedi, a što se tiče ovog komentara, naravno ima komentara da hoće da zatvore tvoju jaču nogu, ali, neka probaju, pa će videti - poručio je kapiten Srbije.

Tadić je boravio u Premijer ligi od 2014. do 2018. godine kao član Sautemptona, pa se dotakao Mitrovićevog i njegovog boravka na Ostrvu.

- Mislim da nije tako, imali smo predivne godine u Engleskoj, bio sam četiri godine, on je bio šest ili sedam, sve ono što je značajnije ostavili smo nasleđe i mislim da smo pomogli našim timovima i uživali su u našim utakmicama i našoj igri, ali kako bismo dobili motivaciju, a to nam treba, to imamo, Engleska je veliki tim, velika reprezentacija i uvek se morate dokazati i naravno, želite igrati najbolje što želite za svoju zemlju i biti ponosni u dresu koji nosite - naveo je Tadić i dodao:

- Sve je drugačije, drugačija je repreznetacija u vreme kad sam igrao u Engleskoj, mislim da je ovo nova generacija, ali takođe mislim da ljudi koji su igrali i treneri koji su bili u Premijer ligi, poput Gvardiole, Artete, bilo je igrača koji raste sa tim trenerima i sada su među najboljim igračima, ovo je definitivno jedan od glavnih razloga i zato što su talentovani. Ranije smo imali igrače koji su igrali u osmici sa dobrim udarcima, sa dobrim pasovima, sada imate dobre desetke i stvarno su dobro oformljeni igrači. Moje vreme je bilo divno, imali smo jako dobra sećanja, mislim da je to bila najbolja epizoda u istoriji i sećam se toga kao lepog vremena - objasnio je Tadić.

Tadić je do sada dao 22 gola za nacionalni tim, a on ističe da je to predivno iskustvo.

- Predivno je iskustvo, ali nakon toliko godina smo se uspeli plasirati na EURO, imamo jako puno iskustva, imamo dva iskustva, sad imamo generaciju koja će imati uspeh - govorio je Dušan.

Otkrio je da li se čuo sa Murinjom.

- Pričali smo, ali nismo pričali o Engleskoj, pričali smo o stvarima o klubu. O tome smo pričali, nismo se dotakli Engleske - zaključio je Dušan Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Vuk07

15.06.2024 20:03

Tadić preti kome Englezima na terenu bi trebao ostvari svoje pretnje. A ja mu kažem da ispod 3 komada neče da prodje Srbija. Našu igru slobodno možemo da je uporedimo Kao sto igra Mađarska i sad Hrvatska. Pobedili Švedsku u prijateljskom meču. Počeli sad da prete Englezima.