EVRO 2024, DAN 12: Kada, ako ne sada? "Orlovi", došlo je vreme za pobednički let!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.06.2024

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutak odluke je došao.

EVRO 2024, DAN 12: Kada, ako ne sada? "Orlovi", došlo je vreme za pobednički let!

Foto: Republika

Piksi

Dvanaesti dan takmičenja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu donosi trenutak raspelta u grupama C i D. Sve staje u 90 minuta fudbala, a svakako sve oči srpske sportske javnosti biće usmerene ka Minhenu gde puleni selektora Dragana Stojkovića traže trijumf nad Danskom kojim viziraju kartu za Dortmund i meč osmine finala protiv domaćina Nemačke.

Holandija - Austrija

Na Olimpisjkom stadionu u Berlinu sastaće se selekcije Holandije i Austrije. Obe reprezentacije su već obezbedile plasman među 16 najboljih evropskih selekcija, ali će od ishoda predstojećeg meča zavisiti sa koje pozicije će koja reprezentacija da se plasira u osminu finala.

Holanđani ovaj meč ulaze sa liderske pozicije, ali će i pored eventualnog trijumfa, morati da sačekaju ishod meča iz Dortmunda kako bi znali ostaju li na poziciji broj jedan.

Austrijancima pobeda donosi barem drugo mesto u grupi, ali su ipak sve opcije otvorene.

Prema očekivanjima kladionice veće šanse daju "lalama". 

Francuska - Poljska

Duel u Dortmundu za Poljake nema rezultatskog značaja s obzirom da su izgubili sve šanse da se nađu u narednoj takmičarskoj rundi, ali im svakako motiva neće nedostajati, kako bi barem u psolednjm meču popravili utisak.

Sa druge strane Francuska je već vizirala kartu za osminu finala, ali će im predstojeći susret odrediti dalji put na Evropskom prvenstvu.

Kao nikada do sada tokom evropske fudbalske smotre, "trikolori" su apsolutni favoriti za pobedu po mišljenju kladionica.

Republika

Foto: Tanjug/AP

"Trikolori" protiv prežaljenih Poljaka traže put do prvog mesta u grupi

 

Oba meča grupe D Evropskog prvenstva na programu su od 18 časova.

Engleska - Slovenija

Mislilo se da duel dve reprezentacje koji se igra u Kelnu, barem za selekciju "tri lava" neće imati većih rezultatskih značaja, ali...

Jedino se zna da Engleska ovim mečom ne može okončati učešće na Evropkom prvenstvu, ali je potpuna nepoznanica sa koje pozicije mogu ući u narednu fazu. Još je komplikovanija situacija sa Slovencima koji u zavisnosti od današnjih mečeva mogu biti i pobednici grupe, ali mogu i već večeras da pakuju kofere.

Po mišljenjima kladionica, Engleska jeste apsolutni favorit, ali bi najpoželjnije bilo, kada je Srbija u pitanju, da Ostrvljani zabeleže trijumf od dva i više golova razlike.

Foto: www.profimedia.rs

Slovenci moraju pasti u Kelnu

 

Danska - Srbija

Za kraj, ono što nas najviše interesuje.

Srbija igra presudni meč na EVRO 2024. Pobeda nas vodi do druge pozicije na tabeli čime, kao što je već rečeno zakazujemo duel sa Nemačkom u osmini finala. Remi nam ostavlja kakve takve šanse da ukoliko nam se poklope i neki drugi rezultati, prođemo dalje kao jedna pd četiri najbolje trećeplasirane ekipe i u narednoj fazi odmerimo snagu sa pobednikom grupe E, a poraz nas vodi još večeras na put ka Beogradu.

Kada je reč o Dancima, duel i za njih ima veliki značaj s obzirom da u zavisnosti od ishoda večerašnjih mečeva mogu biti i prvi u grupi, ali i takmičenje okončati na poslednjoj poziciji.

Kada je reč o kladionicama Danci su u samo blagoj prednosti...

Oba meča treće runde grupe C na programu su od 21 čas.

Sva četiri meča današnjeg programa na Evropskom prvenstvu direktno će biti prenošena na kanalima RTS 1 i RTS 2, kao i na TV Arenisport Premijum, a sva dešavanja možete pratiti i na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading