KARI JE KRALJINA! SELEKTOR SRBIJE NASMEJAO ČITAVU SALU: "Treniraćemo ceo dan!"

Autor:

Sport

24.06.2024

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"I onda igrači dođu ovde..."

KARI JE KRALJINA! SELEKTOR SRBIJE NASMEJAO ČITAVU SALU: "Treniraćemo ceo dan!"

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije su se danas od 18 časova zvanično okupili kako bi otpočeli pripreme za Olimpijske igre.

Konferencija za medije počela je minutom ćutanja u znak preminule košarkaške legende Dragana Kapičića. Prisutni su bili Svetislav Pešić, Predrag Danilović i Bogdan Bogdanović, a selektor Srbije zasmejao je sve i potvrdio da je hemija u timu važna, ali da je mi imamo.

- Prvo, naravno da je stvaranje hemije važno. U klubu i reprezentaciji je drugačije. Igrači dolaze iz različitih sistema, različitih liga, navika... Ne samo sa aspekta ispunjavanja taktičkih zadataka, pik-en-rola, odbrane u tranziciji. Igrači su 11 meseci x 24 sata posvećeni klubovima, fokusirani na pravila koja važe u njihovoj organizaciji i onda dođu ovde. I onda što se trenira dva puta, mi ćemo jednom da treniramo, ali čitav dan. Smanjićemo malo (smeh). Reprezentacija traži različit prilaz, odnos igrača prema trenerima i trenera prema igračima. Mi kvalitet imamo i talenat, ali za mene je to važno. Bez kvaliteta i talenta nemaš ništa, ali to nije sve, važna je hemija, kako mi nađemo zajedničko rešenje, kako rešavamo konfliktne situacije. U jednom poslu kakav je košarka, gde se radi intenzivno, gde očekuješ ne svađu, nego konflikt, to očekuješ, to je dobro za pametne ljude, mi smo prošle godine to rešavali. Nadam se da to iskustvo u Manili, da će to da nam pomogne da brže uđemo u to sporazumevanje, bolju komunikaciju, da se bavimo onim što je najvažnije, a to je da rastemo kao ekipa - rekao je Kari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading