ČUVAJTE SE "KAVEZA ZA TREŽNJENJE": Policija će primenjivati drastične mere za pijane posetioce meča Srbija - Engleska

Autor:

Sport

16.06.2024

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštrije mere na stadionu u Nemačkoj.

ČUVAJTE SE "KAVEZA ZA TREŽNJENJE": Policija će primenjivati drastične mere za pijane posetioce meča Srbija - Engleska

Foto: www.profimedia.rs

Svi se spremamo za istorijski duel EP između Srbije i Engleske, koji će se odigrati večeras u 21h. Međutim, za one koji se odluče da posete fudbalski stadion u Gelzenkirhenu i da sa tribina bodri naše Orlove, moraće da obrati pažnju na količinu unesenog alkohola u organizam. 

Dodatnih 150 policajaca će biti raspoređeno oko stadiona, a na delu će biti i fudbalska policijska jedinica.

Policija u Gelzenkirhenu je uvela posebne mere bezbednosti pred nedeljni meč između Engleske i Srbije, uključujući i privremene metalne ćelije za problematične navijače.

Utakmica između Srbije i Engleske proglašena je duelom visokog rizika i jedina ima takav status. 

Ove "ćelije za otrežnjenje" mogu da prime do 100 osoba, a postavljene su kako bi se izbegli incidenti s obzirom na istoriju nasilja među navijačima oba tima.

Dodatnih 150 policajaca će biti raspoređeno oko stadiona, a engleska specijalizovana fudbalska policijska jedinica takođe je stigla da pomogne.

Kako bi se smanjio rizik od nevolja, navijačima će biti servirano pivo sa smanjenim sadržajem alkohola. Alkohol će se i točiti u smanjenim količinama, a biće zabranjeno i unošenje bilo kakvih čaša.

Takođe, dodatni problem je i veliki broj škotskih navijača koji je došao u Nemačku, a većina njih će, s obzirom na tradicionalni animozitet prema komšijama, navijati i za Srbiju protiv Engleske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading