NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Da li se očekuje nevreme u prestonici?

Autor:

Vesti

25.06.2024

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lokalni meteorolozi ističu da je važno da građani budu informisani o vremenskim prilikama i da preduzmu neophodne mere opreza kako bi se zaštitili od potencijalnih nepogoda.

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Da li se očekuje nevreme u prestonici?

Foto: Hippopx, FreeSVG.org

Republički hidrometeorološki zavod izdao je preliminarno upozorenje za područje Beograda zbog mogućnosti grmljavinskih nepogoda tokom dana. Slično će biti i do kraja radne nedelje, sa nestabilnim vremenom i čestim pojavama grmljavinskih nepogoda praćenih intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom. Iz Zavoda ističu da će za konkretne lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva sata unapred.

Do petka (28.06.) očekuje se toplo, nestabilno i sparno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji mogu biti intenzivniji u pojedinim delovima grada, uz mogućnost pojave grada i olujnog vetra. Narandžasti meteoalarm je preliminarno izdat za područje Beograda, a detaljnija upozorenja biće izdata za konkretne lokacije jedan do dva sata unapred.

Ovo upozorenje izazvalo je zabrinutost među građanima Beograda, koji se već suočavaju sa izazovima nestabilnog vremena tokom letnjih meseci. Lokalni meteorolozi ističu da je važno da građani budu informisani o vremenskim prilikama i da preduzmu neophodne mere opreza kako bi se zaštitili od potencijalnih nepogoda.

Kako bi se smanjio rizik od mogućih nepogoda, preporučuje se da građani provere krovove i oluke na svojim domovima, uklone sve predmete koji bi mogli biti noseni jakim vetrom, i da se informišu o najnovijim vremenskim prognozama pre nego što izađu napolje. Takođe, vozačima se savetuje oprezna vožnja u uslovima smanjene vidljivosti i skliskih puteva usled kiše.

Nadležne službe su takođe spremne da reaguju u slučaju potrebe, sa tim da će detaljna upozorenja biti izdata jedan do dva sata unapred za konkretna područja. Građani se pozivaju da prate informacije koje izdaje Republički hidrometeorološki zavod i da preduzmu preventivne mere u skladu sa upozorenjima.

Očekuje se da će nadležne službe i meteorolozi pažljivo pratiti razvoj vremenskih prilika i blagovremeno obaveštavati javnost o potencijalnim nepogodama.

Narandžasti meteoalarm za područje Beograda upozorava na mogućnost grmljavinskih nepogoda do kraja radne nedelje, sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom. Građani se pozivaju da budu informisani o vremenskim prilikama i da preduzmu neophodne preventivne mere kako bi se zaštitili od mogućih nepogoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading