PIKSIJEVA KONFERENCIJA RADUJE: SPREMNI SMO I IMAMO PLAN! Zadovoljan sam celim timom, popravićemo probleme protiv Danske!

Autor:

Sport

24.06.2024

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa selektorom govorio je i Strahinja Pavlović.

PIKSIJEVA KONFERENCIJA RADUJE: SPREMNI SMO I IMAMO PLAN! Zadovoljan sam celim timom, popravićemo probleme protiv Danske!

Foto: Starsport

KONFERENCIJA JE ZAVRŠENA

 Dance je zanimalo da li treba da se plaše fizičke snage srpskih reprezentativaca.

- Danska je kroz istoriju jaka zemlja i ima jake momke u svim sportovima, u fudbalu posebno. Uvek ste sjajni u fudbalu, iako smo se iz Katara vratili zajedno posle tri utakmice. Ali imam mnogo poštovanja za danski fudbal, trener je sjajan momak, igrači takođe. Fizički će biit težak izazov da budemo na istom nivou, posebno kada igrate sa timom koji je fizički veoma dobar. Ali nije samo fizički bitan dao, vi imate i tehnički sjajne igrače na terenu. Posle Slovenije smo imali slobodan dan, igrači su proveli dan sa porodicama, posle smo imali dobar raspored i verujem da će moji igrači biti spremni za sutra i da će imati sjajnu utakmicu i da će svi uživati - završio je Piksi.

Piksi je otkrio i da je Pavlović kolabirao protiv Slovenije.

- Sada je sve kako treba. Bilo je teško vreme i bilo mi je loše posle utakmice, sada je sve ok i sve će biti super za sutra - objasnio je Strahinja.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Pavlović protiv Slovenije

Posebno opasan može biti i Hojlund koji nije dao gol na 6 vezanih mečeva za Dansku.

- Nisam znao za to. On može da bude veoma opasan, moramo fizički da igramo protiv njega sjajnu utakmicu, on je sjajan napadač.

Da li je Danska opasnija kada Eriksen startuje ili kada neko mlađi krene?

- Eriksen je igrač koji je obeležio fudbalsku eru, njegova karijera je fenomenalna, meni je posebno drago da posle zdravstvenih problema da je među nama opet, da je živ, i da može da igra. On je inteligentan igrač, zna sve sa loptom, ima tačnost i preciznost u pasu i šut koji je izuzetno opasan za golmane. Naši igrači imaju sve informacije o Danskoj, ali njega treba držati dalje od opasne zone i šuta, to će biti zadatak za naš vezni red. Inače je igrač svetske klase.

Mnogi tvrde da posle ove utakmice neće ništa biti isto i koja je vaša poruka naciji?

- Pojasnite mi šta to neće biti isto posle sutrašnje utakmice u srpskom fudbalu.

Odnosi u njemu, budućnost generacije?

- Analiziraćemo kada se završi, biće polemika ovakvih i onakvih, ali ne volim kad neko samo negativno gleda. Niko ne može da ospori da igrači trče i da se bore i da daju maksimalan napor, to niko ne može da ospori. EURO je skup najkvalitetnijih ekipa, sutra je jedna utakmica od velike važnosti, najvažnija u grupi jer ona određuje našu sudbinu i plasman. Mi kao Jugoslavija, a mi smo prvi put ovde kao Srbija, samo imamo jednu pobedu proti Norveške. Nemamo 50 pobeda, nekada treba biti realan i ne treba preterivati u nekim stvarima. Daćemo sve od sebe, Danska je fenomenalna ekipa, Eriksen, Hojlund, Vind, Mele... to ne sme da se potcenjuje, ali mi verujemo, mislimo da može da se igra sa njima.

 

Piksi je nosio jednu crvenu fasciklu na treningu, a otkrio je šta se nalazi u njoj.

- Nalazi se tim koji će igrati sutra, to je čista potpuno ideja, rekao sam da će biti promena, ali ako vam kažem jedna, dve ili tri, šta vam to znači. Ali utakmica se ne igra 45 minuta, treba razmišljati ko će početi, ko će biti na klupi i šta mi treba da uradimo da imamo oružje na klupi, da privedemo meč kako treba u naš tok. Treba biti inteligentan po pitanju startne pozicije, ali i klupe, jer i klupa je danas mnogo važna. Ona je mnogo važnija nego ovi što istrče i igraju, to se pokazalo milion puta do sada. Nekih promena će biti sigurno, ali u toj nekoj konstelaciji stvari koje mogu da se dese sutra, tako ćemo i vući poteze. Plan igre Srbije postoji, u zavisnosti od situacije A kako ćemo reagovati i u zavisnosti od situacije B.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Srbija protiv Slovenije

Evidentno je da Srbija slabije ulazi u meč, pa tek kasnije "hvata zalet" na EVRO.

- Dobra konstatacija, to je problem koji želimo da popravimo, puno provodimo u razgovoru i za vreme sastanaka, ne smemo protivniku da dozvolimo dominacuju u prvih 15 minuta, to je bilo i protiv Austrije i Švedske, trudićemo se da to popravimo maksimalno. Moguće je da taj strahovit pritisak protivnika i psihološka priprema da bude bolja, ali stalno insistiramo na tome, radimo analize. Mi smo ove dve utakmice odigrali dosta dobro i sa Englezima i sa Slovencima, nadam se da će i ova biti u istom ritmu i da ćemo se radovati više od njih.

Pavlović je upitan da li se čuo sa danskim saigračima iz kluba.

- Da, pričali smo o utakmici. Rekli su da možemo da pobedimo, to je sve što su rekli.

Atmosfera u timu i potencijalni heroji?

- Od prvog dana ih gledam kao tim i kada pobeđujemo i kada gubimo. Suzdržaću se za odgovor. Mislim da delujemo organizovano i timski i svi daju doprinos timu. Nema isticanja, fokusirani smo na to da je tim najvažniji. A da sam zadovoljan njihovim ponašanjem, mi smo od 28. maja zajedno, to je 25 dana, besprekorno ponašanje i čudi me da se ponekad ne potuku, jer su toliko zajedno, to se dešava, ali oni su fini i nemam trunku primedbe. Kako u hotelu, tako i van hotela. To je ono što nas krasi, možda bi neko hteo da pokvari tu harmoniju, ali ne damo se.

Strani mediji konstatovali su da je Piksi do sada u tri navrata gubio od Danske.

- Znali smo da je Engleska važna utakmica, ali sada je Danska najvažnija. I dobro je što igramo u 21.00. Oni igraju čvrsto, organizovano, mnogo se žrtvuju na terenu, biće teško igrati, ali verujemo da možemo da promenimo istoriju. Tri puta smo izgubili i sada je vreme da promenimo istoriju. Probaćemo sve što je do nas da dođemo do pobede.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Samardžić na EVRO

Nije moglo da prođe bez ironičnog odgovora selektora koji je raspoložen. Dobio je pitanje šta je šapnuo Lazaru Samardžiću prethodno.

- Raspoloženi smo, što ne bismo bili, sutra je veliki praznik fudbala. Pitao sam Lazara Samardžića je li može da igra sutra, kroz šalu, da li je spreman da igra. Rekao je da nije spreman - našalio se Piksi, pa se nadovezao: "Kako nije spreman, jedva čeka da poleti!"

Novak Đoković je poslao podršku "orlovima" putem video bima pred početak oba meča do sada.

- Nisam imao priliku da čujem njegovu poruku, ali ako sam razumeo poslao nam je podršku. Mnogo smo srećni zbog toga, on je najbolji igrač svih vremena i znači njegova podrška - rekao je Pavlović.

Postoji mnogo priča o promenama taktike pred meč sa Danskom.

- Razmišljamo o svim segmentima kad je naša formacija u pitanju, videćete sutra, da li sa jednim ili dva napadača, to su opcija jedan i opcija dva. Ali najpametniju taktiku ćete svakako videti - počeo je selektor Stojković.

 

 

KONFERENCIJA JE POČELA

UVOD

Najavljuju se i velike promene u startnoj postavi. Navodno, Piksi se odlučio da iz prvih 11 izostavi dva najskuplja "orla" prema Transfermarktu - Dušana Vlahovića i Sergeja Milinkovića Savića umesto kojih će meč početi Veljko Birmančević i Lazar Samardžić koji su se dokazali protiv Slovenaca. Ostaje nam da vidimo šta na sve to ima da kaže Piksi.

Podsetimo, Fudbalske reprezentacije Danske i Srbije sutra u 21 čas odmeriće snage u trećem i poslednjem meču u Grupi C. "Orlovi" su započeli takmičenje hrabrom igrom protiv Engleske, ali nisu imali sreće i ostali su bez bodova, dok su Skandinavci takođe pružili odličan otpor "Gordom Albionu" i zasluženo zadovoljni napustili teren sa velikim poenom. S druge strane, obe selekcije igrale su nerešeno (1:1) protiv Slovenije, pa će se velika borba za plasman u nokaut fazu voditi u direktnom sudaru na Alijanc Areni.

Republika

Foto: Starsport

Igrači Srbije protiv Slovenije

Baš kao što selektor Stojković poziva na optimizam: "Niti su nepobedivi, niti su nedodirljivi, mi imamo svoju kalkulaciju, svoju matematiku i učinićemo sve da rešimo u svoju korist", tako i navijači i dalje veruju u "orlove" i uvereni su da Srbija može do pobede nad Dancima i plasmana dalje u utorak.

Republika

Foto: Republika

 

Ispred hotela "Maksimilijan" u Augzburgu u kom odsedaju naši reprezentativci okupio se juče veliki broj navijača koji je pružio podršku igračima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Пикси се мало погубио

24.06.2024 19:14

Очекивати спас од дебитаната, Бирманчевића и Самарџића, је најбољи знак да се руководство наше тима погубило начисто. Овај првопоменути је, у оно мало минута што је играо, показао да не зна да штопује лопту, јер се она од њега одбијала као од бандере, а овај други, сем агилности и покретљивости у оној јурњави за изједначењем у последњим минутима, није нешто нарочито показао. Ако отпочетка крене утакмица без Тадића и Влаховића у нападу, угасили смо га начисто. Никакве шансе немамо.