NOVO UPOZORENJE RHMZ: Ovoga puta na udaru BEOGRAD! Evo kada će kiša u prestonici!

Autor:

Vesti

22.07.2024

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žuto upozorenje na vrućine na snazi je danas u celoj Srbiji.

NOVO UPOZORENJE RHMZ: Ovoga puta na udaru BEOGRAD! Evo kada će kiša u prestonici!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na intenzvine pljuskove sa grmljavinom i gradom.

- U naredna dva sata u Vojvodini, pojedinim delovima Beograda, kao i Kolubarskog okruga i Šumadije, lokalna pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom - stoji u upozorenju RHMZ-a.

Prethodno, Republički hidrometeorološki zavod najavio je u 16:33, da se na području Bačke i severnog i srednjeg Banata očekuje lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom, a moguća je i pojava sugradice i grada, a potom oko 18 sati i da će na područu južnobačkog okruga (Titel i okolina) kao i na severu Banata biti intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i gradom.

Nevreme je već potopilo Zrenjanin.

Žuto upozorenje na vrućine na snazi je danas u celoj Srbiji. Ipak, žuto upozorenje zbog grmljavine na snazi je u sledećim delovima zemlje:

Jugoistočna Srbija
Jugozapadna Srbija
Kosovo i Metohija

Sutra će situacija biti slična, s tim što će žuto upozorenje na grmljavinu važiti i u istočnoj Srbiji. Upozorenje na pljuskove odnosi se samo na jugoistočnu Srbiju.

Žuti meteoalarm znači da vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading