NOVAKA HTELI DA ŽENE PLEMKINJOM! VOJVOTKINJA OD JORKA MU TRAŽILA SUPRUGU: Britanci imali plan B da angažuju Đokovića

Autor: STEPAN LAZAREVIĆ

Vesti

05.12.2023

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojka je bila iz elitnog društva i, da su pristali, Đokovićevi bi bili tik uz kraljevsku porodicu, kaže detektiv Braca Zdravković.

NOVAKA HTELI DA ŽENE PLEMKINJOM! VOJVOTKINJA OD JORKA MU TRAŽILA SUPRUGU: Britanci imali plan B da angažuju Đokovića

Foto: Tanjug/AP

Nije tajna da su Britanci hteli pod svoju zastavu da privuku najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića. Početkom milenijuma moćni ljudi iz Londona napravili su projekat da "Gordi Albion" vrate na teniski vrh i u svojoj Dejvis kup reprezentaciji spoje tada najperspektivniji tandem Novaka Đokovića i Endija Marija. Ono što se zna jeste da su Britanci bili spremni da izdvoje basnoslovne sume da privole porodicu Đoković da genijalni Nole uzme njihov pasoš, ali su uz te ponude uključili i svoj specijalitet, tajnu diplomatiju, koju su vodili pripadnici engleskog plemstva. Naime, namera im je bila da Novak Đoković uđe u redove plemstva, a uz titulu ser išla bi i supruga plave krvi.

Kako nezvanično saznajemo, za provodadžiku je angažovana bivša supruga princa Endrua Sara Margaret Ferguson, vojvotkinja od Jorka. Naime, ona je trebalo da pronađe princezu po Novakovom ukusu, a Đokovići bi tako ušli i u najviše aristokratske krugove.

Da priča nije bez osnova, govori i činjenica da su na kraju Novak i vojvotkinja od Jorka ostali u bliskim prijateljskim odnosima. Sara Margaret Ferguson je postala ambasador njegove humanitarne fondacije, uz posredovanje Milutina Getsbija, a iste godine je posetila Srbiju i to baš na Noletov poziv. Oni su zajedno posetili selo Kadinu Luku nadomak Ljiga i obišli prve polaznike Đokovićeve "Školice života". Pored toga, vojvotkinja od Jorka je posećivala humanitarne manifestacije koje je organizovala Fondacija "Novak Đoković".

Republika

Foto: Youtube/AGAMEMNON Production

Braca Zdravković

- I posle početnog odbijanja Đokovića da Novak prihvati britansko državljanstvo, oni nisu odustajali od pokušaja da ga vrbuju da zaigra za njih. Sara Ferguson je bila zadužena da mu pronađe suprugu iz plemićkih krugova i oni koji poznaju prilike u tom društvu, znaju o kome se radi. Mogu samo da kažem da u pitanju nije bila princeza, ali je pripadala elitnom plemstvu. Time bi Đokovići praktično bili tik do kraljevske porodice - kaže detektiv Braca Zdravković.

On ipak objašnjava da je i plan B iz Londona propao kada je Nole odlučio da se oženi Jelenom.

- Sara Ferguson je do 2014. bila veoma aktivna u Fondaciji "Novak Đoković", ali otkad se pojavila Jelena, bilo je jasno da od toga nema ništa. Više je ne viđamo u Đokovićevom društvu, naravno zbog Jelene, a da li su Novak i vojvotkinja ostali u nekim prijateljskim odnosima, ne znam - kazao je Zdravković.

Tako su želje londonskih moćnika da Đoković stane pod zastavu Velike Britanije i pevuši "God sejv d kvin" 2015. ostale nedosanjan san, a Srbija je nastavila da se raduje novim trofejima i rekordima koje je Đoković osvajao.

Drejperov otac glavni pregovarač

U prvim pregovorima s porodicom Đoković oko davanja britanskih papira pregovarao je otac sadašnjeg Dejvis kup reprezentativca "Gordog Albiona" Džeka Drejpera Robert Drejper.
- Znam da je neko iz teniskog saveza razgovarao o potencijalnom državljanstvu s mojim ocem, ali i ja sam bio iznenađen kad sam pročitao da je to bio Džekov otac. Zanimljiva informacija, ali nema šta tu mnogo da se kaže. Dobio sam ponudu, bilo je razgovora, ali je trajalo kratko jer moji roditelji nisu želeli da idu iz Srbije - rekao je Novak.

Marić: Nikad mu nisu oprostili odbijanje

Republika

Foto: youtube.com/Jutarnji Program TV HAPPY

Milomir Marić

Milomir Marić, čovek koji odlično poznaje zbivanja u zapadnom svetu, kaže da su samo Britanci, odnosno njihova špijunska služba MI-6, i Srđan Đoković znali da će Novak postati to što je danas, najveći teniser svih vremena i jedan od najvećih sportista sveta.

- Oni su po svaku cenu hteli ponovo da postanu centar tenisa i zato nisu mogli da mu oproste što ih je odbio. Britanska služba MI-6 je pokušavala da mu namesti doping aferu na sve moguće načine, naterali su ga da se praktično povuče s Olimpijskih igara u Londonu. Samo su oni i Srđan Đoković znali kakva će veličina postati Nole. Poznate Albanke Rita Oro i Dua Lipa govorile su najgore o njemu, a kada su se srele s njim i razmenile nekoliko rečenica, potpuno su promenile priču. To je samo dokaz o kakvoj se veličini radi. Mi nemamo boljeg i većeg ambasadora od Novaka i to treba da poštujemo - kaže Marić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading