I KADA NE IGRA, ON DOMINIRA: Novaku i dalje svi gledaju u leđa - ovo je "dan D" za Đokovića!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.04.2024

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko mu i dalje ništa ne može.

I KADA NE IGRA, ON DOMINIRA: Novaku i dalje svi gledaju u leđa - ovo je "dan D" za Đokovića!

Foto: Profimedia

Masters u Madridu za 2024. godinu polako ulazi u svoju završnu fazu. Uskoro će na programu biti mečevi osmine finala, četvrte takmičarske runde, u kojoj srpski tenis neće imati svog predstavnika, s obzirom da je i Miomir Kecmanović eliminisan, porazom od Kaspera Ruda rezultatom 0:2 (4:6, 1:6).

Međutim, ono što u ovom momentu intrigira svetsku tenisku javnost, jeste činjenica da najbolji teniser planete, Novak Đoković i pored činjenice da ne nastupa u španskoj prestonici, suvereno drži čelnu poziciju na ATP listi.

On u ovom momentu ima 9.900 poena, što u odnosu na drugoplasiranog Janika Sinera iznosi 1.280 poena više, a na čelu ATP liste ostaće i u slučaju da Italijan stigne do pehara u Madridu, ali bi se u tom slučaju našao na svega 33 poena deficita u odnosu na Đokovića.

Foto: Tanjug/AP

Uskoro će imati priliku da nasledi Novaka na tronu - Janik Siner

 

Iz svega navedenog potpuno je jasno da Novak ostaje na čelnoj poziciji barem do 13. maja kada se završava rimski turnir, naravno pod pretpostavkom da se Đoković ne pojavi u italijanskoj prestonici.

Ono na šta najbolji teniser u istoriji ovog sporta mora da obrati pažnju, jeste činjenica ne bi bilo baš najbolje da čelo ATP liste prepusti nakon ATP turnira u Rimu, s obzirom da se krajem maja i početkom juna meseca igra drugi grend slem u sezoni, Rolan Garos, na kojem Novak brani trofej.

- ATP lina (ponedeljak, 29. april):

1. Novak Đoković (Srbija) 9.900

2. Janik Siner (Italija) 8.710

3. Karlos Alkaraz (Španija) 7.245

4. Danil Medvedev (Rusija) 7.045

5. Aleksander Zverev (Nemačka) 5.435

6. Kasper Rud (Norveška) 4.485

7. Stefanos Cicipas (Grčka) 3.860

8. Andrej Rubljov (Rusija) 3.840

9. Hubert Hurkač (Poljska) 3.730

10. Grigor Dimitrov (Bugarska) 3.560

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Pera

08.05.2024 13:30

Lako je dominirati u ovoj nikakvoj konkurenciji. Što nije ništa uradio do 2011. kada su Nadal i Federer igrali svoj najbolji tenis. Kao da nije postojao. Osvojio je samo jednu Australiju kad je Federer imao mononukleozu.