SRBIJA U ŽUTOM! Na snazi meteoalarm u pola naše zemlje - OVOGA se pazite!

Autor:

Vesti

29.04.2024

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripremite se na visoke temperature i olujne vetrove!

SRBIJA U ŽUTOM! Na snazi meteoalarm u pola naše zemlje - OVOGA se pazite!

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti sunčano i toplo, a u košavskom području i vetrovito. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, a na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Pomoravlju i sa udarima olujne jačine, istočni i jugoistočni.

U Pomoravlju i Banatu se očekuju udari jači i od 60 km/h.

- Moguće štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini, problemi u transportu i saobraćaju (zanošenje automobila na putevima), štete na šumama, drveću u parkovima i individualnom drveću ( lomljenje manjih i tanjih grana), problemi u građevinarstvu - naročitu u radu sa kranovima, indirektna opasnost od povređivanja ljudi i životinja, otežava već tešku situaciju ( šumski i drugi požari, ekološka katastrofa, ometanje akcija spašavanja). Uticaji se odnose na dobro i redovno održavane objekte tvrde građe, zdravo drveće i slično - piše na sajtu RHMZ.

Međutim, zbog visokih temperatura, žuti meteoalarm je na snazi i u Beogradu. Bačkoj, Sremu, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i Jugoistočnoj Srbiji.

*- Nepovoljni vremenski uslovi za hronične bolesnike, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom ili meteoropate, naročito ako ovi uslovi potraju nekoliko uzastopnih dana. Povoljni vremenski uslovi za pojavu šumskih i drugih požara - navodi se na sajtu RHMZ i dodaje da se u ovim krajevima očekuju temperature iznad 28 stepeni.

Podsećanja radi, RHMZ je najavio da će u sredu, 01. maja, u južnim, zapadnim i u delovima severne i centralne Srbije, a od četvrtka, 02. maja, i u ostalim krajevima promenlјivo i nestabilno, povremeno sa kišom i lokalnim plјuskovima s grmlјavinom uz postepeni pad dnevne temperature.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading