RAZGOVOR O POSLEDICAMA USVAJANJA REZOLUCIJE PO STABILNOST REGIONA! Predsednik Vučić sa ambasadorima južnoameričkih zemalja (FOTO)

Autor:

Vesti

29.04.2024

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovarali smo i o novom zamahu u odnosima Srbije sa južnoameričkim zemljama, istakao je Vučić.

RAZGOVOR O POSLEDICAMA USVAJANJA REZOLUCIJE PO STABILNOST REGIONA! Predsednik Vučić sa ambasadorima južnoameričkih zemalja (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je na doručku ambasadore južnoameričkih zemalja.

Sa ambasadorima zemalja Južne Amerike o rezoluciji "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici" i posledicama njenog eventualnog usvajanja po stabilnost u regionu, ali i po globalni poredak.


Naglasio sam značaj razboritog, objektivnog i pravičnog pristupa ovom pitanju, čime bi se načela međunarodnog prava vratila u globalne forume, pomogla izgradnji održivog mira i poverenja među narodima.

Razgovarali smo i o novom zamahu u odnosima Srbije sa južnoameričkim zemljama, velikom neiskorišćenom potencijalu za jačanje ekonomske i svake druge saradnje, kao i o jačanju strateškog partnerstva u međunarodnim forumima
- napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas narodu po povratku iz Njujorka i govoriti o situaciji na Kosovu i Metohiji, rezoluciji o Srebrenici i drugim važnim pitanjima, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike. 

Obraćanje će se održati u 18.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Jedna od glavnih tema o kojima će predsednik Vučić govoriti jeste aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji. Ovo pitanje predstavlja jedno od najosetljivijih u regionu i Vučićeva izjava će svakako privući pažnju kako domaće, tako i međunarodne javnosti.

Rezolucija o Srebrenici takođe će biti jedna od ključnih tema obraćanja predsednika. Ova tema je izazvala veliku pažnju javnosti, kako u Srbiji, tako i u regionu, te se očekuje da će predsednik Vučić pružiti svoj osvrt na ovaj važan dokument.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Milan

29.04.2024 10:48

Sa svima da se upozna pozicija Srbije i sta nam spremaju bravo!

Megajra

29.04.2024 10:49

Južna Amerika je pre svih osetila šta znači surovost zapada. Tamo imamo razumevanje za naše stavove.

Ana

29.04.2024 10:54

Podrska juznoamerickih drzava nam je od znacaja zato hvala Vucicu sto vodi politiku mira i stabilnosti

Mile

29.04.2024 11:04

Nadamo se uspešnom razgovoru