UDARNO! Sančez saopštio odluku o ostavci (VIDEO)

Autor:

Svet

29.04.2024

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sančez je pozvao špansko društvo da postane primer i inspiracija za svet.

UDARNO! Sančez saopštio odluku o ostavci (VIDEO)

Foto: X/Wall Street Wolverine/Printscreen

Pedro Sančez, premijer Španije, najavio je da ipak ostaje na svojoj funkciji.

Njegova odluka dolazi nekoliko dana nakon što je iznenada najavio da razmatra ostavku na funkciju, pošto što je sud u Madridu rekao da je otvorio istragu protiv njegove supruge, Begonje Gomes.

Istraga je usledila nakon žalbe grupe za pritisak Manos Limpias (Čiste ruke), za koju se zna da je u prošlosti imala veze sa krajnjom desnicom Španije.

U dramatičnom govoru jutros, Sančes je rekao da je odlučio da ostane premijer i pozvao na kolektivno razmišljanje, kao i na raščišćavanje onoga što je opisao kao toksične prakse u javnom životu.

Pozvao je špansko društvo da postane primer i inspiracija za svet.

Podsetimo, pristalice španskog premijera, Pedra Sančeza, njih oko 12.500, organizovalo je protest podrške na kome su ga pozvali da ostane na čelu progresivne koalicione vlade sa krajnje levičarskom strankom Sumar i ne podnese ostavku.

Demonstracije su održane tokom vikenda ispred sedišta Socijalističke radničke partije (PSOE) u centru Madrida, a okupljeni su uzvikivali slogane kao što su "Pedro, ne odustaj" i "Pedro ostaje", prenosi Euroaktiv.

Španski mediji u petak su objavili audio-zapise i transkripte sastanka 2014. između jednog ministra konzervativne Narodne partije (PP) i Hosea Manuela Viljareha, bivšeg policijskog inspektora optuženog za špijuniranje i rad na diskreditaciji nekih od španskih političara. Na snimcima njih dvojica razgovaraju o planovima da špijuniraju oca Begonje Gomez kako bi ''politički ubili" Sančeza, navodi Gardijan. Tokom razgovora, Viljareho takođe pominje da on ''režira" aktivnosti "Čiste ruke".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading