STIŽE POJAČANA KONTROLA! Saobraćajna policija najavljuje akciju tokom praznika koja će uzdrmati vozače!

Autor:

Vesti

28.04.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napominjemo da će u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom evropski Roudpol policija, u sredu 1. maja biti realizovana i akcija Spid maraton, koja će trajati svih 24 časa, i kada će akcenat biti stavljen na kontrolu prekoračenja brzine kretanja vozila, naveo je Mladen Stojanović.

STIŽE POJAČANA KONTROLA! Saobraćajna policija najavljuje akciju tokom praznika koja će uzdrmati vozače!

Foto: MUP/printscreen

Sa dolaskom prazničnih dana, mnogi se raduju odmoru i putovanju, ali saobraćajna policija će imati pune ruke posla. Naime, širom Srbije će biti pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, a cilj je prevencija povreda i sprečavanje saobraćajnih nezgoda.


Saobraćajna policija će biti prisutna na drumovima širom zemlje sprovodeći akciju pojačane kontrole. Glavni akcenat biće na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja prekoračenja brzine, a za to će biti korišćeni različiti tehnički uređaji poput ručnih radara, radara u automatskim video-nadzorima i radara ugrađenih u vozila bez obeležja policije, poznatih kao presretači.


U okviru ove akcije, planiran je Spid maraton koji će trajati 24 časa, a fokus će biti na kontroli prekoračenja brzine kretanja vozila. Ova akcija se realizuje u saradnji sa organizacijom evropski Roudpol policija.

- Koristićemo ručne radare, radare u automatskim video-nadzorima i radare ugrađene u vozila bez obeležja policije, takozvane presretače. Napominjemo da će u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom evropski Roudpol policija, u sredu 1. maja biti realizovana i akcija Spid maraton, koja će trajati svih 24 časa, i kada će akcenat biti stavljen na kontrolu prekoračenja brzine kretanja vozila -  naveo je Mladen Stojanović, komandir saobraćajne policije iz Požege.


Igor Filipović, komandir užičke saobraćajne policije, ističe da će biti kontrolisani i svi ostali prekršaji koji su česti uzročnici saobraćajnih nezgoda, poput nepropisnog preticanja i nasilničke vožnje.


Saobraćajna kontrola će uticati na usporeniji protok saobraćaja, pa je preporuka vozačima da prave povremene pauze i isplaniraju putovanje bez stresa i nervoze. Takođe, istaknuto je da je prilagođavanje brzine stanju i uslovima puta, korišćenje sigurnosnih pojaseva i izbegavanje korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje ključno za prevenciju saobraćajnih nezgoda.

Igor Filipović je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i odgovorno se ponašaju kako bi sačuvali svoje živote i živote svojih najmilijih.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading