Srpska lista: Isticanje nacionalnih simbola je međunarodno priznato pravo

Autor:

Vesti

10.05.2024

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"To je slika Kurtijeve borbe protiv kriminala i poštovanje zakona!?", zapitala se Srpska lista u saopštenju.

Srpska lista: Isticanje nacionalnih simbola je međunarodno priznato pravo

Foto: Srpska lista

Srpska lista reagovala je na odluku takozvanog gradonačelnika Leposavića Ljuljzima Hetemija da je za gradsku slavu Sv. Vasilija Ostroškog zabrani isticanje srpskih zastava, navodeći da je isticanje i poštovanje nacionalnih simbola međunarodno priznato pravo, pa čak i po "kosovskom ustavu" u članu 59.

Kako se navodi "poslušnici" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija mogu da koriste narkotike u zgradi opštine, ali brane isticanje srpskih zastava i ističe da je to što zaposleni u opštini koriste narkotike "slika i prilika" Kurtijeve vlasti na severu Kosova i Metohije i onih koje on podržava.

"To je slika Kurtijeve borbe protiv kriminala i poštovanje zakona!?", zapitala se Srpska lista u saopštenju.

Istovremeno oni su pozvali međunarodne predstavnike da hitno reaguju, i zahtevaju da nadležni organi procesuiraju "narko-radnike opštine" i zamenika ministra za zajednice Radoicu Radomirovića koji je više puta do sada bio usnimljen kako podstiče druge na izvršenje krivičnih dela i koji je deo tih grupa kada vrše određena dela.

PODSETIMO

Kurtijev lažni gradonačelnik u opštini Leposavić Ljuljzim Hetemi zabranio je da se na veliki pravoslavni praznik Svetog Vasilija Ostroškog u nedelju u Leposaviću postave srpske zastave!

To se vidi iz odgovora na inicijativu građana ove opštine da se postave srpske zastave na javnim površinama za veliki praznik.

Ovo je po ko zna koji put da su Srbi na KiM pod konstantnom represijom prištinskih institucija, o čemu, takođe, svedoči činjenica da se dogodilo više od 500 napada na Srbe od dolaska Aljbina Kurtija na čelo privremenih institucija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (16)

Loading
Mirjana

10.05.2024 13:57

Ne može niko da zabrani isticanje nacionalnih simbola na KiM.

Branko N

10.05.2024 14:00

Pa ponašanje Kurtija je zaista za svaku osudu.

Stefan

10.05.2024 14:02

Kurti po ko zna koji put širi laži

Jana

10.05.2024 14:51

Zabrana isticanja srpske zastave je krsenje cak i tzv "kosovskog ustava".